24okt 2021
Dansvoorstelling The Lost Art of Grief

Marie Goeminne
Amsterdam

Dansvoorstelling + nagesprek. In deze voorstelling zien we twee vrouwen die zoeken naar een ritueel, een dans, een ceremonie van het hart om een vorm te vinden voor het uiten van hun verdriet.

In een intieme dansvoorstelling reis je mee in de wereld van twee vrouwen. Vanuit hun verdriet pogen ze elkaar te ontmoeten en te dragen. Samen zoeken zij naar een ritueel, een dans, een ceremonie van het hart om een vorm te vinden voor het uiten van hun verdriet. Rauwe en vurige lichamelijkheid wordt afgewisseld met breekbare intimiteit. Het publiek wordt getuige én onderdeel van deze tegenstrijdige en grote emoties die door elkaar te vinden en te dragen plots kunnen veranderen in één gemeenschappelijke hartslag.   

In haar zesde choreografie – The lost Art of Grief - onderzoekt Marie Goeminne haar fascinatie voor verdriet en de menselijke beleving van verdriet. Op zoek naar de schoonheid en diversiteit van dit intense gevoel poogt ze bewustzijn te creëren over de verbindende, bevrijdende kracht die deze emotie met zich kan meebrengen. Hiervoor liet Marie zich inspireren door het werk van psychotherapeut en soulactivist Francis Weller. In zijn werk moedigt Weller ons aan om The lost Art of Grief, zoals hij het noemt, weer te omarmen. 

Informatie

24 okt 2021
15.00 - 16.00
15,00

Waar?

Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam

Contact

Dansvoorstelling The Lost Art of Grief