Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

De Dag Van de Biodynamische Psychologie
VR 16 november | 11.00-17.00 uur | Oa Amsterdam, Utrecht, Zwijndrecht

per deelnemend therapeut verschillend
0,00


Wat is biodynamische psychologie?

Sensaties, gevoelens, gedachten en handelingen zijn allemaal manifestaties van onze levenskracht. Als deze levenskracht vrij kan stromen, geeft dat vitaliteit en een gevoel van welbevinden. Een Biodynamisch therapeut zoekt bij de cliënt hoe deze levenskracht gestagneerd is en helpt die te bevrijden.

Het eigen bewustzijn van het lichaam

De Biodynamisch therapeut maakt gebruik van inzichten en middelen die ervan uitgaan dat lichaam en geest subtiel op elkaar inwerken. In een Biodynamische therapie komt het lichaam altijd aan bod. In de visie van de Biodynamische psychologie heeft het lichaam een eigen bewustzijn dat ervaringen opdoet en verwerkt. Mensen lopen in hun leven verwondingen op die zich als reactiepatronen in het lichaam manifesteren. De Biodynamische psychologie gaat ervan uit dat het lichaam zelf in staat is de ervaringen te verwerken en de opgebouwde patronen te transformeren. De therapeut helpt de cliënt om deze ‘organische zelfregulering’ in te zetten.

De kracht van contact.

Naast zelf-regulatie is co-regulatie een vitaal onderdeel van de therapie. In een veilige situatie kun je ervaringen op doen in contact met de therapeut die je helpen ook ín de wereld en relaties je èn autonomie èn je liefde te voelen.

Volle aanwezigheid

Door verdieping van je (lichaams) bewustzijn en gewaarzijn te vergroten kun je voller aanwezig zijn. Biodynamische therapie helpt je op de weg naar wie je ten diepste bent: vrij en onafhankelijk. In een liefdevolle relatie met jezelf en de wereld.

 

Informatie + Aanmelden » Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie | NIB

www.lichaamsgebaseerd.nl
Bekijk Facebook event

landelijk

Oa Amsterdam, Utrecht, Zwijndrecht

NIB
0644189011
contact AT biodynamischepsychologie DOT nl