Ekoplaza, voor jouw biologische leefstijl | Amsterdam

Ekoplaza staat voor biologisch. We geloven dat de bodem de basis van alles is. Als we de aarde goed behandelen, levert deze gezonde, smakelijke producten op. Vol voedingsstoffen en rijk aan smaak. Deze producten vind je in onze winkels, zonder s ynthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voedsel zoals het bedoeld is.

We willen dat iedereen kan genieten van een gezonde, biologische leefstijl. Daarom bieden we goede producten voor een eerlijke prijs. Je kunt ervan op aan dat al onze producten 100% biologische gecontroleerd zijn en we bieden onze boeren, telers en producenten hiervoor een goede prijs. Zodat zij in staat zijn de vertrouwde kwaliteit te leveren.

Ekoplaza is de grootste biologische supermarktketen in Nederland met 13 vestigingen in Amsterdan en meer dan 50 landelijk. Wij willen jouw biologische leefstijl ondersteunen. Wij geloven dat de basis van alles de bodem is. Een aarde die goed behandeld wordt, levert gezonde, smakelijke, biologische producten op. Die zijn lekker en smaken puur. Geen onnodige toevoegingen, geen e-nummers, maar eten zoals het bedoeld is. Dat wil jij toch ook? Je kunt ervan op aan dat onze producten 100% gecontroleerd biologisch zijn. Een boer, teler of producent moet wel de kans krijgen om een goed product te leveren. Biologisch betekent voor ons dus ook een faire prijs. In een relatie waarin je elkaar vertrouwt en met ruimte voor ieders belang. Biologisch is voor ons ‘a way of living’. Jouw Ekoplaza, jouw biologische leefstijl. Wij willen biologisch bereikbaar maken en jou in ruime, aantrekkelijke winkels laten beleven wat biologisch produceren en consumeren betekent. We hebben het mooiste (en grootste) aanbod van biologische producten. Wij willen jou bewust laten kiezen voor lekkere, gezonde en veilige voeding.

Over | Amsterdam

Van biologische buurtwinkel in Amsterdam tot de grootste bioketen van de Benelux. Alleen door duurzame samenwerking en een sterke visie op bewust lekker eten kon Ekoplaza de afgelopen jaren groeien naar een keten van circa 70 winkels. Eerlijke samenwerking en duurzame ambitie lopen als een rode draad door ons verhaal.

1980 tot 2000 - Ontstaan van Udea
Het is 1980 als Gerard Does zijn winkel in Amsterdam opent. Op een eigentijdse manier weet de ondernemer een natuurvoedingswinkel neer te zetten die een groot publiek aanspreekt. Dit succes weet hij ook te vertalen naar ‘De Natuurwinkel’, een concept dat hij in 1997 weer doorverkoopt om zich te kunnen blijven focussen op biologische voeding. Tegen die tijd zijn er al tien natuurvoedingswinkels geopend. Wanneer zoon Erik naar Brabant verhuist, wordt de basis gelegd voor Udea door een samenwerking met Erik-Jan van den Brink, die mede-eigenaar is van Groente- en Fruitgroothandel Bick in Uden. Na een fusie van Bick en Van den Boogaard, een groothandel in koel- en diepvriesproducten, ontstaat in 1999 Udea. Udea is het moederbedrijf van het huidige Ekoplaza.

2001 tot 2009 – Ontstaan van Biosfeer
Vanaf 2003 is de basis solide genoeg om verder te bouwen aan uitbreiding van het aantal winkels. Dit gebeurt vanuit de visie dat biologisch eten voor iedereen bereikbaar moet zijn. Johan Middelaar, Operationeel Directeur en medeaandeelhouder, werkt samen met een groeiend team aan de verbetering en uitbreiding van de winkels. Hiervoor werkt men nauw samen met DoBriDo, een holding van de families Does en Van den Brink. In 2009 wordt door een groei van het aantal medeaandeelhouders en ondernemers de naam ‘Biosfeer’ doorgevoerd. Een naam als paraplu voor het groeiende winkelconcept. Johan Konijn zorgt als Financieel Manager voor een sterke financiële positie, wat betekent dat ecologie en economie in balans blijven.

2010 tot 2013 – Van Biosfeer naar Ekoplaza
De biologische tuin- en landbouw maakt een enorme groei door die parallel loopt aan het succes van Ekoplaza en Biosfeer. De winkels worden groter, er komen vestigingen bij en de vraag naar biologische producten blijft stijgen. In 2010 wordt Biosfeer partner van Ekoplaza door een samenwerking met Heleen en Jos Kamphuys. Zij namen met hulp van Gerard Does DIS Natuurtopper over en waren destijds samen de eerste franchisepartners van de Natuurwinkel. Hierna openden zij de eerste grote biosuper van Nederland in Bussum. Door dit initiatief ontstond het idee de biosuper uit te bouwen tot iets groters, zodat biologisch eten voor iedereen bereikbaar zou worden. Uit deze gedachte is Ekoplaza geboren, een formule die nu de grootste bioketen van de Benelux is. Na het overlijden van Jos Kamphuys begin 2011 wordt Udea volledig eigenaar van Ekoplaza. Zijn gedachtegoed, visie en ambitie blijven echter aanwezig bij de supermarktketen die biologisch eten voor iedereen bereikbaar maakte.

2014 - heden. Jouw Ekoplaza, voor jouw biologische leefstijl
Ekoplaza groeit uit tot een winkelketen die jouw biologische leefstijl ondersteunt. Uit wetenschappelijk onderzoek onder ruim 4.000 klanten blijkt dat Ekoplaza-klanten significant gezonder zijn dan de gemiddelde Nederlander. In 2014 zijn alle aandelen van Biosfeer gekocht en is gewerkt aan de gewenste synergie tussen franchise- en filiaalwinkels en tussen de detail- en groothandel. Hierdoor zal de concurrentiekracht toenemen en komt onze missie biologisch bereikbaar maken dichterbij. Eind november 2014 werd de Ekoplaza-conceptstore op de Stadhouderskade in Amsterdam geopend. Ekoplaza zal blijven transformeren tot een eigentijdse keten van winkels die met beleving en kwaliteit het enige 100% biologische alternatief biedt voor de reguliere supermarkt. Het vergroten van het aantal Ekoplaza's voor een nog betere landelijke dekking is belangrijk, maar geen doel op zich. We zetten ook in op de online omgeving en hebben in mei 2016 een nieuwe webshop-/website gelanceerd. We zullen dit jaar een App voor iPhone en Android lanceren en gaan een biologische maaltijdbox aanbieden. Daarmee bieden we als marktleider de meest complete en biologische klantenreis zodat je als consument altijd bij ons terecht kunt.

Ekoplaza

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Dans & Beweging Dieren Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Osteopathie Psychosociale therapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam