Praktijk voor Fysiotherapie, Acupunctuur en Massage | Amsterdam


Ik help je met het terugvinden van balans van lichaam en geest. Ik werk met een holistische visie, hetgeen tot uiting komt in de ruimte, de communicatie en natuurlijk de behandeling.

Samen gaan wij op zoek naar de oorzaak van de klacht, of het op het lichamelijke , emotionele of geestelijke vlak ligt, en wat we met behandeling, oefeningen en adviezen kunnen doen om je gezondheid weer in balans te brengen. Omdat geen mens hetzelfde is, is ook geen behandeling hetzelfde; De ene keer is het een acupunctuur sessie, de volgende keer kan het een combinate behandeling zijn.      Maatwerk dus, dat vind ik belangrijk!
Ik ben geschoold in Traditionele Chinese geneeswijzen. Op het moment ben ik me aan het verdiepen in acupunctuur voor emotionele en psycho-somatische disbalans

Missie: Ontspanning en herstel van lichaam en geest.
Visie: Lichaam en geest zijn onlosmakend met elkaar verbonden, dus ook de therapie zal zich op beiden richten.

Over Cindy van het Kaar | Amsterdam

Mijn naam is CIndy, ik werk als fysiotherapeute, acupuncturiste en massagetherapeute op 2 lokaties in Amsterdam

Ik ben in1999 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam(HvA) en was toen al enkele jaren actief als massagetherapeute. Van 2000 tot 2005 heb ik gewerkt in Londen en omgeving in 5-sterren hotels en spa´s (o.a. Claridge´s, G.E.H., Hemples & Blakes), op kantoren en bij mensen thuis. Vanaf die tijd tot heden brachten werk en cursussen mij regelmatig naar het buitenland (o.a. Londen, Amsterdam, Portugal, Spanje, America, India en China). In 2007 studeerde ik af aan de Hwa To University in acupunctuur en Chinese kruidenleer. Tot begin 2009 was ik werkzaam in een particuliere fysiotherapiepraktijk in Amsterdam, waar de combinatie tussen Westerse en Oosterse behandelwijzen en filosofieën voor mij vorm begon te krijgen. Ik ben daarna de uitdaging aan gegaan om een droom waar te maken, door te gaan wonen en werken in de Costa Blanca (Spanje) als mobiele freelance fysiotherapeute, massagetherapeute en acupuncturiste.

Nu, alweer enige tijd terug in Nederland en werkende in twee fysiotherapie praktijken in Amsterdam, heb ik de vrijheid van therapie keuze en om, indien wenselijk en mogelijk, een combinatie van therapieën te creëren. Hierdoor komt de liefde voor het vak nog meer tot zijn recht.

Ik doe regelmatig cursussen om mijn kennis te verdiepen en tegelijkertijd ruimschoots te voldoen aan de eisen van de beroepsverenigingen (KNGF en NVA) waar ik lid van ben:
​* Medical taping (Kinesio)
​* Qi Gong, dubbele 9 (Qing Bai)
​* Qi Gong, het innerlijke landschap, de 12 meridianen (Qing Bai)
* Constitutional Meridian Therapy (Josef Müller, Qing Bai)
* Psychosomatic profiles of the 5 phases (Josef Müller, Qing Bai)
* Mindfulness training bij patiënten met stress en/of chronische pijn (Hogeschool Leiden)
* Neurlogical pain (Sun Peilin)
* Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit (Qing Bai)
* Differentiaaldiagnostiek in gynaecologie (Qing Bai)
* Triggerpoints, pain and muscle tone(Mulligan opleidingen)
* Hart- en Longtransplantaties(NPi)
* Klinische Fysiotherapie(NPi)
* Mulligan Concept A+B: Mobilisations with movement
* Bodyshift (intensieve weekend en week masterclasses)In Spanje is mijn grote liefde voor trekking in de bergen ontstaan. Ik doe minimaal één keer per jaar een grote of kleine trek in de bergen(o.a. camino de Santiago). Verder hou ik van reizen, lezen, fotografie en veel in de natuur zijn. Ook hou ik mij bezig met spiritualiteit in bredere zin en vind ik het heel belangrijk om als persoon altijd te blijven werken aan bewustwording en bewustzijn, mede omdat ik mijzelf hier in de toekomst als therapeute ook steeds meer mee zie werken.

Fysiotherapie & Acupunctuur van het Kaar
Cindy van het Kaar

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Psychosociale therapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam