Praktijk voor Acupunctuur, Qigong Tuina-massage en Voedingsadvies. | Amsterdam

Ik help je graag bij het hervinden van je balans en een oplossing te vinden voor je klachten. 

Acupunctuur, qigong tuina (een therapeutische massage) en/of voedingsadvies stimuleren het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen waardoor weer balans ontstaat. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten. Vervolgens ligt de nadruk op preventie. Niet voor niets ontving in het oude China de arts honorarium zolang zijn patiënten gezond bleven!

Met zijn andere manier van naar klachten kijken is TCM (Traditional Chinese Medicine) een waardevolle aanvulling op de reguliere Westerse geneeskunde. Waar Westers geschoolde artsen inzoomen op de klacht, doe ik het tegenovergestelde. Ik kijk naar het gehele lichaam en geest die samen als eenheid gezien wordt. Hierdoor werken de behandelingen niet alleen op lichamelijk vlak, maar hebben een duidelijke invloed op zowel het emotionele als het geestelijke. Het kan dus voorkomen dat je opeens die stappen gaat nemen die je al zo lang wilde zetten, maar die maar niet genomen werden.

TCM is gebaseerd op twee gedachtes: lichaam en geest zijn onafscheidelijk, en mens en omgeving beïnvloeden elkaar. Een gezond persoon is in balans met zichzelf en zijn omgeving. Maar als er sprake is van een disbalans ontstaan er lichamelijke en/of geestelijke klachten. Disbalans kan voortkomen uit omgevingsfactoren, maar kan ook van binnenuit komen.

 

Over Mary Beumer | Amsterdam

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Tai Chi Chuan. Vandaar uit ben ik mij verder gaan verdiepen in de Traditional Chinese Medicine (TCM) ofwel de Traditionele Chinese Geneeswijze en ben ik vanaf 2010 verschillende opleidingen gaan volgen bij o.a. de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai (acupunctuur), Wuji Instituut (Qigong Tuina-massage), Shenzou Open University of Traditional Chinese Medicine (Westerse Medische Basis) en Total Health (voedingsleer). De opleidingen heb ik gevolgd naast mijn werkzaamheden in de financiële sector.

Sinds 2015 bied ik via Meer-TCM de Chinese Geneeswijze aan als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Ik heb de verschillende disciplines uit de TCM samengevoegd en kan daardoor precies die technieken inzetten die per klant nodig zijn.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen en maak ik studiereizen op het gebied van TCM om mijn kennis en ervaring te waarborgen en te verdiepen.

Ik ben ingeschreven bij de beroepsvereniging Zhong en mijn behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Meer-TCM
Mary Beumer

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Psychosociale therapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam