Praktijk voor Homeopathie | Amsterdam

Homeopathie is een geneeswijze die het immuunsysteem aktiveert bij zowel acute als chronische klachten. Met een zo mild mogelijke prikkel, het homeopathisch medicijn, wordt de weerstand dusdanig gestimuleerd dat de patiënt zijn klachten weer te boven komt. Niet de ziekte maar de zieke mens wordt behandeld. Bij emotionele klachten versterkt een homeopathische behandeling op een vergelijkbare wijze de psychische draagkracht.

Homeopathische middelen zijn bij uitstek geschikt voor babies, kinderen, ouderen en tijdens de zwangerschap, zijn niet onderdrukkend en hebben geen bijwerkingen.

Ik ga uit van uw individuele situatie: soort pijnen, waardoor worden de klachten erger of juiste beter, in welke levenssituatie zijn de klachten ontstaan en hoe reageerde u erop? Voedselvoorkeuren, reacties op het weer, menstruatie. Karakter en beleven van emoties. U ziet, ik wil u of uw kind leren kennen; u bent meer dan klachten alleen. Deze informatie vergelijk ik met de homeopathische literatuur en mijn eigen klinische ervaring en baseer daarop de keuze van het homeopathisch medicijn. Drie mensen met dezelfde klacht krijgen waarschijnlijk ieder een ander middel.

Door mijn eerdere werk voor het Rode Kruis in oorlogsgebiedenzie ik regelmatig mensen met een posttraumatische stoornis: ongelukken, traumatisch verlies, oorlogservaringen, medewerkers van politie, brandweer en gevangenis. vluchtelingen. In de homeopathie beschikken wij over specifieke middelen die mensen met PTSS kunnen helpen.

De homeopathie kent ook specifieke middelen die kinderen binnen het autistisch spectrum kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling in het gezin en op school.

Over Christine Zürcher | Amsterdam

Vanuit mijn enthousiame voor de homeopatie wil ik bijdragen aan de gezondheid en welzijn van mijn patiënten. Ik combineer 'het kunnen luisteren' met een analytische en probleemoplossende benadering. In het consult leg ik samen met de patiëten het verband tussen lichamelijke en emotionele klachten en en hoe een specifieke levenssituatie daar invloed op heeft gehad. Dit verband komt terug in de keuze van het homeopathisch middel. Het middel stimuleert het eigen herstelvermogen (immuunsyssteem) en ondersteunt op emotioneel gebied de draagkracht.

Vóór mijn opleiding tot homeopaat, 25 jaar geleden, heb ik voor het Internationale Rode Kruis in oorlogsgebieden gewerkt en voor het Nederlandse Rode Kruis gezondheidsprojecten in verschillende landen opgezet. Voor Homeopaten zonder Grenzen heb ik in Afrika les gegeven aan 'commuity health workers', verpleegkundigen en vroedvrouwen. Daardoor heb ik ook ervaring met ernstige ziektebeelden. Mijn ervaring in verschillenden culturen beschouw ik als een verrijking van mijn praktijkvoering. Naast mijn praktijk geef ik les aan homeopathieopleidingen in Nederland en begeleid ik af en toe stageaires in de praktijk.


Foto 2 Christine Zürcher Klik om te vergroten

Praktijk voor Homeopathie
Christine Zürcher


Professionals in de categorie Homeopathie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Gestalttherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam