Conflict en re-integratie in Zorg of Welzijn regio Amsterdam | Amsterdam

Werk je in de Zorg of Welzijnssector en heb jij (of je medewerker) te maken met:

- een conflict met een collega of leidinggevende?

- (werk)druk en spanningen op de werkvloer en/of thuis, waardoor het werk maar moeilijk vol te houden is

- geroddel, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten, of agressie op het werk?

- een re-integratie die niet prettig verloopt, mede door de omstandigheden op het werk?

Dan is er sprake van psychosociale arbeidsbelasting (PSA), oftewel werkdruk en/of werkstress. Ruim 30 procent van het werk gerelateerde ziekteverzuim heeft hiermee te maken. Daarom zijn werkgevers sinds 2007 wettelijk verplicht om het actief te voorkomen en te verminderen. En terecht, want het verpest de sfeer, kost je je gezondheid en is meestal niet al te best voor de samenwerking en de productiviteit. Waardoor het je ook nog eens je carriere kan kosten.

Een belangrijke vraag aan jou is: waar sta je? Wil je dat het opgelost wordt? Wil je je energie en je leven weer terug? Zou je willen weten wat dit conflict jou te vertellen heeft? In dat geval helpen we je graag de situatie om te buigen naar een positieve ontwikkeling.

Dit hebben we de afgelopen 15 jaar voor velen mogelijk kunnen maken!

Wij bieden je een Vrijplaats®: een sociale interventie bij conflict en onmacht. Een plek waar je veilig je verhaal kunt doen en geholpen wordt het lastige gesprek aan te gaan. En je van je (innerlijke) strijd te bevrijden. We helpen je de situatie hoe dan ook te benutten voor je eigen groei en ontwikkeling.

De Vrijplaats® wordt al sinds 1999 zeer succesvol toegepast bij vele bedrijven en organisaties, is sinds 2007 een officieel gedeponeerd merk, en is in 2009 door Syntens (Ministerie van Economische Zaken) als sociale innovatie erkend.

Wil je ons eerst wat beter leren kennen? Kijk op onze website

Over Alexandra van Smoorenburg | Amsterdam

In mijn carrière heb ik behoorlijk wat krullen gemaakt: van tentoonstellingsmaker (ik ben afgestudeerd kunsthistoricus) naar stafmedewerker in de bouw van GGZvoorzieningen, naar coach/counselor en lichaamsgericht therapeut, om tenslotte in 2001 te gaan werken als re-integratiebegeleider bij Human Basics, het bureau van Paul Sträter (zie foto hier rechts). Samen ontwikkelden we de Vrijplaats®, een succesvol begeleidingsconcept voor werknemers met meervoudige problematiek. Toen Paul op zijn 63e stopte besloot ik voor mezelf te beginnen. De rollen draaiden om, want binnen no time kon Paul het niet laten en kwam hij voor mij werken! :)

Blijven kijken, blijven voelen, blijven leren 

Ik ben eigenlijk altijd blijven studeren. Zo deed ik afgelopen jaren een training in Spiritual Guidance en in Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) en verdiepte ik me in Pranic Healing. Belangrijke inspiratiebronnen zijn het Shambhala Boeddhisme (sinds 25 jaar) en het Soefisme. Stilte en zelfreflectie zijn voor mij de basis van waaruit ik leef en werk.  

Spiritualiteit en conflict 

Mijn spirituele ontwikkelingsweg is debet aan mijn praktische en hoopvolle kijk op conflict. Waar ik vroeger dacht dat het conflict vermeden en gesust moest worden om de vrede te bewaren, weet ik sinds een tiental jaren dat niets minder waar is. Goed en elegant met conflict omgaan maakt het leven stukken leuker, interessanter en gemakkelijker! Conflicten brengen je dichter bij je zelf en je bestemming en vormen een directe toegangspoort naar vredesbewustzijn.

Mijn missie
De tijden zijn pittig en ik probeer met mijn werk een steentje bij te dragen aan de bewustwording van mensen om anders met conflict om te gaan. Fantastisch werk. Ik werk graag met mensen die helderheid zoeken en openstaan voor het vinden van nieuwe oplossingen voor oude problemen. Het is altijd weer mooi om mensen bij hun eigen kracht te brengen. Dat maakt mij gelukkig.


Foto 3 Alexandra van Smoorenburg Foto 1 Alexandra van Smoorenburg Klik om te vergroten

De Vrijplaatscoach
Alexandra van Smoorenburg


Professionals in de categorie Counselling

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Gestalttherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam