Mindfulness Kinder- en jongerentrainingen en -coaching, Ouderbegeleiding, Opvoedcoach | Amsterdam

Gun je jouw kind; meer zelfvertrouwen, geluk en een betere focus?

Wil je dat jouw zoon of dochter weet wat hij of zij kan doen, als er veel verandert in zijn of haar leven?

Vind je het belangrijk dat jouw tiener lekker in zijn vel zit en leert omgaan met stress?

Lees dan hieronder wie ik ben en wat ik te bieden heb om jouw zoon of dochter, en ook jou als ouder, te begeleiden.

Ik ben Carmen Caspersz en ben vanuit mijn ervaring in het onderwijs, opvoedondersteuning en jeugdhulp, gestart met mijn eigen praktijk "Carmen Mindful Kindercoach". Dit ben ik gaan doen vanuit mijn grote wens om kinderen, jongeren en hun ouders een plek te kunnen bieden, waar ze met aandacht benaderd worden.

Mijn grote passie is dan ook; werken met kinderen en jongeren. Ik hou van hun puurheid, hun energie en hun creativiteit. En ik denk dat ik het zo leuk vind om met hen te werken omdat ik iedere keer weer door hen verrast word. Hun authentieke kijk op bepaalde dingen en de manier waarop ze een en ander benaderen; daar leer ik van en het maakt me heel erg blij!

Doordat ik op een open manier kijk en luister naar kinderen en jongeren, kan ik goed met hen meedenken. Dat doe ik zonder te oordelen. Ik hecht er namelijk veel waarde aan om hen de ruimte te geven om gehoord te worden en zich vrij te kunnen uiten. Dan kan er een belangrijke basis gelegd worden om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Mijn aanbod voor kinderen en jongeren is:

Mindfulness Kinder- en jongerentrainingen

Kinder- en jongerencoaching

Het aanbod voor ouders is:

Ouderbegeleiding

Opvoedcoaching

Mindful Opvoeden voor Ouders

Over Carmen Caspersz | Amsterdam

Carmen werkt al zo’n 25 jaar met kinderen en hun ouders. Ze is begonnen als Montessori leerkracht. Dat heeft ze met veel liefde en plezier gedaan. Vanuit haar interesse in kinderen die opvallend gedrag vertonen, werd ze op een gegeven moment gevraagd om jonge peuters te observeren en hun ouders en de leidster, handvatten te bieden. Ze werkte al graag samen met ouders, maar ontdekte nu, dat ze hen nog beter kon ondersteunen. Dat deed ze door te kijken naar de mogelijkheden van het kind en het daar met ouders over te hebben. Zij bleken hun kinderen daarna vanuit hun eigen kracht te kunnen begeleiden.

Later ging zij als opvoedadviseur aan de slag. Dat heeft Carmen ongeveer 6 jaar lang gedaan. Het coachen van ouders bleek haar erg goed te liggen. Samen met ouders kijken naar verschillende opvoedsituaties en dan bespreken welk ander gedrag ze bij hun kind wilden zien, leverde boeiende gesprekken op. Vervolgens gingen de ouders, door hun eigen gedrag te veranderen, een verandering zien in het gedrag van hun kind. Mooi om hen op die manier te begeleiden! Dit deed ze in individuele gesprekken en oudercursussen.

Op dit moment werkt Carmen in het Ouder- en Kind Team als ouder- en kindadviseur in Slotervaart. Naast vele andere taken, begeleid ze nog steeds ouders die opvoedvragen hebben. Wat ze veel tegen komt zijn ouders die stress ervaren in de opvoeding. Ze voelen veel druk om een goede ouder te zijn en daarnaast een fijne partner, een prettige werknemer en de juiste sociale contacten te onderhouden! Deze combinatie zorgt voor veel stress en onrust in het gezin. Alle gebeurtenissen die het gezinsleven beïnvloeden, zorgen ervoor dat je zo nu en dan even niet weet hoe je het allemaal moet aanpakken. Gelukkig is er een manier om te leren hoe je daarmee om kunt gaan: Mindful Opvoeden voor Ouders. Deze 8-weekse mindfulness training, gaat Carmen geven in Centrum de Roos. Dat doet ze vanuit haar eigen praktijk: Carmen Mindful Kindercoach Deze praktijk bevindt zich in Midwest in de Baarsjes. Daar biedt ze een diversiteit aan coaching/begeleiding en training aan. Dat doet ze zowel in een groep als individueel. Carmen is mindfulness kinder- en jongerentrainer, kinder- en jongerencoach en gaat ook de mindfulness training aan ouders geven. Ze is opgeleid aan de Academie voor Mindful Teaching in de Methode Eline Snel


Foto 1 Carmen Caspersz Klik om te vergroten

Carmen Mindful Kindercoach
Carmen Caspersz


Professionals in de categorie Coaching - Kindercoaching

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam