Girls Tribe- positieve menstruatie educatie | Amsterdam

Menstruatie, een beladen woord met veel uiteenlopende overtuigingen. Een fenomeen waar veel onduidelijkheid en ongemakkelijkheid omheen hangt. Toch menstrueert elke westerse vrouw gemiddeld 450 keer in haar leven, dat komt neer op ongeveer 2500 ‘ongestelde’ dagen. Genoeg reden dus, om al jong aandacht te besteden aan iets wat onlosmakelijk verbonden is aan het vrouw-zijn.

Positieve menstruatie educatie.

Wij, de initiatiefnemers van Girls Tribe, verzorgen menstruatie educatie workshops die gericht zijn op het welzijn van meiden tussen de 10-12 jaar oud en alles wat te maken heeft met de veranderingen in het leven van meisjes die aan de rand van de puberteit staan (groep 7&8).
Met een passie voor onderwijs en empowerment van jonge vrouwen, zetten wij ons in om ondersteuning te bieden rondom menarche (de eerste menstruatiecyclus).

Seksuele voorlichting voorziet in kennis over de potentiële gevolgen en verantwoordelijkheden van de vruchtbare periode die met de eerste menstruatie gepaard gaat. Echter worden de ‘gebruikerservaring’ en de maandelijkse belevenissen niet besproken, noch ondersteunt. Daar willen wij verandering in brengen.

Tijdens onze workshops geven wij aandacht aan de anatomische en fysiologische aspecten van de menstruatiecyclus, maar ook aan de mentale en emotionele kant van de menstruatiecyclus die, vooral in de puberteit, een grote rol speelt. Het is ons doel om gesprekken over menstruatie te normaliseren. Daarnaast promoten we zelfwaardering en een positief zelfbeeld door schaamte te transformeren naar veerkracht en delen we veel praktische tips zodat de meiden weten wat te verwachten, wat te doen, en hoe voor te bereiden.

 

 

Over Girls Tribe | Amsterdam

Ik ben Talyah Donker, mede-grondlegger van Girls Tribe, en actief bezig om mijn praktijk voor holistische vrouwenzorg op te zetten. Girls Tribe sluit hier volledig op aan, gerichte educatie met als doel zelfkennis, zelfvertrouwen en weerbaarheid te verhogen.

Mijn tienerjaren hebben veel invloed op mij gehad. Gebrek aan kennis, mbt vrouw-zijn en hoe om te gaan met alle veranderingen die zich in onze tienerjaren voordoen, kunnen een grote impact hebben op onze hele belevingswereld.
Het is altijd al mijn intentie geweest om de onschuld van een kind te bewaken, het openhartige te stimuleren en de verbeelding te verrijken. Vanuit deze ‘need’ voel ik extra veel passie om menstruatie-educatie in de breedste zin van het woord te verlenen.

Ik ben Zaira Roemer, mede-grondlegger van Girls Tribe.  Ik vind het absoluut geweldig om het universum dat zich ontvouwt in de cellen van ons lichaam te ontdekken. Ik heb biomedische oncologie gestudeerd en praktiseer nu een tak van de Traditionele Chinese Geneeskunde, namelijk qigong.

Ik weet hoe cruciaal ondersteuning, erkenning en aanmoediging kan zijn in de tedere jonge jaren, vanuit mijn perspectief als biomedicus, maar ook uit eigen ervaring! Ondersteuning rondom de menarche (eerste menstruatie) is pijnlijk afwezig in onze samenleving en onderwijs-systeem. En dit terwijl menarche nu juist de ideale tijd is om lichaamsbewustwording te starten en een gezonde relatie op te bouwen met de briljante natuur van het lichaam; een cruciale stap die vaak gemist wordt bij seksuele voorlichtingsprogramma’s en biologielessen!

 


Foto 1 Girls Tribe Foto 2 Girls Tribe Foto 3 Girls Tribe Foto 4 Girls Tribe Foto 5 Girls Tribe Foto 6 Girls Tribe Foto 7 Girls Tribe Foto 8 Girls Tribe Foto 9 Girls Tribe Foto 10 Girls Tribe Foto 11 Girls Tribe Foto 12 Girls Tribe Foto 13 Girls Tribe Foto 14 Girls Tribe Foto 15 Girls Tribe Foto 16 Girls Tribe Foto 17 Girls Tribe Foto 18 Girls Tribe Foto 19 Girls Tribe Foto 20 Girls Tribe Foto 21 Girls Tribe Foto 22 Girls Tribe Foto 23 Girls Tribe Foto 24 Girls Tribe Klik om te vergroten

Girls Tribe


Professionals in de categorie Kinderen-Ouders

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Gestalttherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam