Mindfulness aan het IJ, acht weekse training | Broek in Waterland

Wil jij ook Mindfulness als vaardigheid aanleren? Mindfulness is een vaardigheid. Het woord is afkomstig uit het vocabulaire van de Boeddha. Je zou deze vaardigheid kunnen definiëren als:

Mindfulness is awareness that arises through paying attention, on purpose, in the present moment, non- judgementally.

Mindfulness is het gewaarzijn dat ontstaat als je aandacht geeft op een speciale manier: gericht, in het moment zelf, niet oordelend.

Deze definitie stamt van Jon Kabat- Zinn, Amerikaans moleculair bioloog en oprichter van de 8- weekse ‘Mindfulness- based Stress Reduction’ training. Deze training is wat wij uit de media kennen en wat ‘Good mindfulness’ aanbiedt.
In deze snelle maatschappij missen we steeds meer zingeving in werk en privé. Mindfulness is voor velen de ‘missing link’. Daarom zoeken steeds meer particulieren, organisaties en bedrijven mindfulness op.

Voor meer informatie, de aankomende trainingen, terugkomdagen voor 'afgestudeerde' mindfulnessers en stiltedagen (altijd los van een training te volgen, ook voor mensen die eerder een 8- weekse MBSR training hebben gedaan), zie de website. 

goodmindfulness

Over Achim Heine | Broek in Waterland

Achim Heine is een gepassioneerde meditatie beoefenaar. Hij mediteert dagelijks sinds 1999. In deze periode heeft hij tien lange retraites gedaan. Deze continuïteit en ervaring is wat zijn cursussen bijzonder maakt. Het vallen en opstaan van leren mediteren is zijn tweede natuur en passie.

Achim is sinds 2016 gecertificeerde mindfulness trainer. Hij volgde de basis- en vervolgopleidingen aan het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam met groot plezier.

Hij geeft mindfulness trainingen sinds 2014 bij:

Gemeente Heemskerk, intern opleidingscarrousel

Overheidsevenement ‘De week van de mobiliteit’

‘Bright Now Festival’ in het Tropenmuseum

Goodmindfulness

Zijn tweede passie is zijn eerste beroep, de muziek. Hij werkt als ZZPer in verschillende ensembles en projecten, en geeft les, oa. aan het Conservatorium van Amsterdam. Zie meer op de facebookpagina van Achim Heine.
Voor hem zijn muziek en meditatie een natuurlijke combinatie – zonder volle aandacht voor jezelf en je omgeving werkt optreden of lesgeven niet. De vonk springt niet over, of je schiet in gedachten over wat er mis zou kunnen gaan. Deze focus leerde hij vooral door meditatie beoefening.

Naast zijn duobaan als trainer en musicus is hij sinds 2001 aangesloten bij Shambhala Nederland en heeft bij dit netwerk van meditatie centra internationaal vele cursussen gevolgd. Verder heeft hij theoretisch en in praktijk kennis gemaakt met Rigpa, Zen, Reiki, Aikido en diverse vormen van yoga. Rond 20volgde hij twee tien- daagse Vipassana stilte retraites. In 2007 reisde hij enkele weken naar Thailand om in een Boeddhistisch klooster te mediteren. Shambhala is echter zijn thuisbasis voor spirituele groei.

Mindfulness is een perfecte verlengde hiervan, zonder de Boeddhistische vormen.
Zijn hart ligt bij het overdragen van aandacht trainen in het dagelijks leven, los van persoonlijke ideologie of overtuiging.
In 2013/ 14 heeft hij geassisteerd bij de internationale leiderschapsconferentie ALIA (Authentic Leadership in Action) in de Baak te Driebergen. Hij ondersteunde de activiteiten van de 75- jarige Jerry Granelli, die unieke methodes heeft ontwikkeld om meditatie en muziek/ kunst samen te brengen.

Achim is vastberaden om zijn talenten niet voor zichzelf te houden maar dienstbaar en behulpzaam voor anderen te zijn.

Verder is hij 37 jaar, gezegend met een heerlijke familie, een lieve en mooie first lady, twee zoons van 4 en 9, en een klein maar fijn huis in Broek in Waterland.

Good Mindfulness
Achim Heine

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Psychosociale therapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam