Mindfulness aan het IJ, 8- weekse trainingen en terugkomdagen voor oud- mindfulnessers | Broek in Waterland

Wil jij ook Mindfulness aanleren? Mindfulness is een vaardigheid. Het woord is afkomstig uit het vocabulaire van de Boeddha. Je zou deze vaardigheid kunnen definiëren als:

Mindfulness is het gewaarzijn dat ontstaat als je aandacht geeft op een speciale manier: gericht, in het moment zelf, niet oordelend.

Deze definitie stamt van Jon Kabat- Zinn, Amerikaans moleculair bioloog en oprichter van de 8- weekse ‘Mindfulness- based Stress Reduction’ training. Deze training is wat wij uit de media kennen en wat ‘Good mindfulness’ aanbiedt.
In deze snelle maatschappij missen we steeds meer zingeving in werk en privé. Mindfulness is voor velen de ‘missing link’. 

Voor meer informatie zie de website: 

goodmindfulness

Hier alvast de agenda van 'Mindfulness aan't IJ' in Studio Wladiwostok, Bogortuin 16, Amsterdam, Java eiland:

4 maart TERUGKOMDAG "Mindfulness - gewoon blijven doen" 16.00- 18.00 uur, alleen voor mensen die een 8-weekse mindfulness training (elders) hebben gedaan, korte reminder over de mindfulness beoefening. Uitwisseling daarover. En kort verrassingsthema, 4 maart bijvoorbeeld "Zachte discipline - Hoe hou ik mijn leven en beoefening in balans", kosten 7 - 15 Euro, naar eigen inschatting

10 maart stiltedag (alleen voor mensen die ooit een 8-weekse mindfulness training hebben gedaan), 10- 15.30 uur, kosten 35,- Euro, mail naar om je op te geven

6 mei 19.00- 21.30 uur start de volgende 8-weekse MBSR/ MBCT training

De verdere terugkomdagen:

8 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli 2018

Over Achim Heine | Broek in Waterland

Achim Heine is een gepassioneerde meditatie beoefenaar. Hij mediteert dagelijks sinds 1999. In deze periode heeft hij tien lange retraites gedaan. Deze continuïteit en ervaring is wat zijn cursussen bijzonder maakt. Het vallen en opstaan van leren mediteren is zijn tweede natuur en passie.

Achim is sinds 2016 gecertificeerde mindfulness trainer. Hij volgde de basis- en vervolgopleidingen aan het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam met groot plezier.

Hij geeft mindfulness trainingen sinds 2014 bij:

Gemeente Heemskerk, intern opleidingscarrousel

Overheidsevenement ‘De week van de mobiliteit’

‘Bright Now Festival’ in het Tropenmuseum

Goodmindfulness

Zijn tweede passie is zijn eerste beroep, de muziek. Hij werkt als ZZPer in verschillende ensembles en projecten, en geeft les, oa. aan het Conservatorium van Amsterdam. Zie meer op de facebookpagina van Achim Heine.
Voor hem zijn muziek en meditatie een natuurlijke combinatie – zonder volle aandacht voor jezelf en je omgeving werkt optreden of lesgeven niet. De vonk springt niet over, of je schiet in gedachten over wat er mis zou kunnen gaan. Deze focus leerde hij vooral door meditatie beoefening.

Naast zijn duobaan als trainer en musicus is hij sinds 2001 aangesloten bij Shambhala Nederland en heeft bij dit netwerk van meditatie centra internationaal vele cursussen gevolgd. Verder heeft hij theoretisch en in praktijk kennis gemaakt met Rigpa, Zen, Reiki, Aikido en diverse vormen van yoga. Rond 20volgde hij twee tien- daagse Vipassana stilte retraites. In 2007 reisde hij enkele weken naar Thailand om in een Boeddhistisch klooster te mediteren. Shambhala is echter zijn thuisbasis voor spirituele groei.

Mindfulness is een perfecte verlengde hiervan, zonder de Boeddhistische vormen.
Zijn hart ligt bij het overdragen van aandacht trainen in het dagelijks leven, los van persoonlijke ideologie of overtuiging.
In 2013/ 14 heeft hij geassisteerd bij de internationale leiderschapsconferentie ALIA (Authentic Leadership in Action) in de Baak te Driebergen. Hij ondersteunde de activiteiten van de 75- jarige Jerry Granelli, die unieke methodes heeft ontwikkeld om meditatie en muziek/ kunst samen te brengen.

Achim is vastberaden om zijn talenten niet voor zichzelf te houden maar dienstbaar en behulpzaam voor anderen te zijn.

Verder is hij 37 jaar, gezegend met een heerlijke familie, een lieve en mooie first lady, twee zoons van 4 en 9, en een klein maar fijn huis in Broek in Waterland.

Good Mindfulness
Achim Heine

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Psychosociale therapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam