Stemtraining en klankwerk | Amsterdam

Praktijk voor Klank, Adem, Beweging, Holistic Pulsing en Integratieve Massage

Stemtraining
Bij stemtraining wordt gebruik gemaakt van stem- en klankoefeningen. Je stem is direct verbonden met je adem. Anders dan bij ademtherapie ligt bij stemtraining de focus op expressie naar buiten.
De behoefte om op een ontspannen manier met onze buitenwereld te communiceren is meestal groot. Kun je zeggen wat je voelt en voelen wat je zegt? Een ontspannen lichaam herbergt een ontspannen stem, vaak ervaren we onze stem anders. Je krijgt een brok in je keel, je wilt het wel uitschreeuwen of je krijgt iets niet over je lippen. Raak je uitgeput als je lang spreekt of heb je moeite ertussen te komen?
Door de oefeningen kun je ervaren wat er gebeurt: waar zet je jezelf vast, hou je jezelf in of overschreeuw je jezelf?
Je ontdekt hoe je stem krachtiger en voller kan klinken, dat je stem meer intonatie heeft dan je dacht en dat je met je volume kunt spelen. Je gaat ervaren dat je lichaam belangrijk is om je stem te ondersteunen. Je voelt jezelf gehoord en dat kan een grote bevrijding zijn. En belangrijk; je hoeft jezelf daarvoor niet te forceren.

Over Debbie Evers | Amsterdam

Met veel plezier heb ik jaren in de gezondheidszorg en in het technische bedrijfsleven gewerkt. De kennis en kunde die ik in deze bedrijfstakken heb opgedaan neem ik mee in mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie, Vrij Bewegend.

Vaak leren we pas echt luisteren naar ons lichaam als we ziek zijn geworden.

Bij mij bonkte een burn-out aan de deur en ik moest en wilde opendoen. In de jaren van herstel en heling heeft lichaamsgerichte therapie veel voor mij betekend. De ervaringen die ik hierbij heb mogen opdoen, hebben de relatie met mijn lichaam op zijn kop gezet. Als analytische denker had ik weinig contact met mijn eigen lichaam, het was een instrument dat het gewoon moest doen. Het leven heeft mij in staat gesteld mij te ontwikkelen en mijn lichaam te ervaren als bron van eigen wijsheid. Ik voel mij hierdoor vollediger en heb meer balans gevonden. Ik ben nog zelden ziek en herstel sneller.

Mijn lichaam geeft haar eigen richting aan, dat geeft rust en ontspanning. Ik had niet kunnen bedenken dat het contact met mijn lijf me zo veel rijkdom zou opleveren. Hoe het voelt om vanuit mijn hart in het leven te staan kan ik niet uitleggen, dat kan ik alleen ervaren. Het geeft ruimte in mij en rondom mij, mijn eigen ruimte.

De ontwikkeling die ik heb meegemaakt is mijn drijfveer in het werk wat ik nu doe. Ik gun jou, als lezer, dezelfde rijkdom en volledigheid die het mij heeft gegeven. Daarom loop ik graag met je mee op een deel van jouw pad.

Niet in ons hoofd, doch in ons hart ligt de kracht, die tot grote daden voert. – Charles Dickens
En dat is precies de kracht van lichaamsgerichte therapie.

Relevante opleiding en ervaring:

Specialisatiejaar Ademtherapie bij Franz-Peter Menge
Subjectieve Anatomie bij Franz-Peter Menge
Opleiding Adem, Stem en Boventonen bij Borg Groeneveld
Cursussen Dans en Ontmoeting bij Danstaal van Marleen van den Hout
Holistic Pulsing bij Geert van Coillie
Integratieve Massage bij Geert van Coillie
Jaartrainingen bij Kasteel De Schans

Vrij Bewegend
Debbie Evers

Acupunctuur Ademtherapie Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Gestalttherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Ouderenzorg Psychosociale therapie Reizen & Vakanties Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam