Natuurcoaching om wat onbewust aanwezig is bewust te maken | Amsterdam e.o.

De natuur werkt stressverlagend, helend en laad je op! Coaching in de natuur helpt je letterlijk uit je hoofd en in je lijf te komen. Het wandelen in de natuur biedt ruimte voor stilte en overpeinzingen, je hoeft elkaar niet altijd aan te kijken. Dat maakt het makkelijker om je te uiten. 

Mijn taak als coach is om wat onbewust aanwezig is bewust te maken. Het gaat om je eigen wijsheid, de antwoorden komen uit jezelf. Ik stel alleen de juiste vragen op het juiste moment. Ik breng helderheid in de antwoorden, spiegel wat ik zie, vat samen wat ik hoor en houd een duidelijke lijn vast. 

Individuele coachtrajecten
Hierbij starten we met een intake, direct al in de natuur, zodat je kunt ervaren wat deze vorm van coaching voor je kan betekenen. Een coachingssessie duurt zo’n 1,5 uur en bestaat uit een wandeling en één of meerdere oefeningen in en mét de natuur. Na het intakegesprek bestaat het traject uit vier of vijf vervolggesprekken. Ik werk met een methodiek waarbij we een compleet coachingstraject afleggen, met als belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden en voltooien. 

Natuurcoaching voor groepen
Wordt bij bedrijven ingezet voor diverse thema’s, onder andere:

  • Samenwerking: ervaringen tijdens oefeningen in de natuur worden vertaald naar de werksituatie en versterken de samenwerking in het team.
  • Teambuilding: oefeningen waarbij vertrouwen, creativiteit en flexibiliteit centraal staan.
  • Kwaliteiten ontdekken: het team ontdekt zijn kwaliteiten en hoe deze in relatie staan tot het team- en organisatiedoel

Over Yolanda Rosbag | Amsterdam e.o.

Mijn naam is Yolanda Rosbag, geboren in 1973, ik heb altijd belangstelling gehad voor wat de mens beweegt en drijft. Sinds mijn vroege jeugd heb ik een diepe bewondering en verwondering voor de natuur. Het is de plek waar ik het liefst ben. Vanuit deze passie heb ik de opleiding tot natuur- en wandelcoach afgerond bij Nanette Kant, Innersteps School voor Natuurcoaching.

Ik wil je helpen met problemen of levensvragen waar je zelf niet uitkomt. Door je mee te nemen de natuur in, een rustgevende en stressverlagende omgeving. Door je veel vragen te stellen, helderheid te brengen, te spiegelen wat ik zie, samen te vatten wat ik hoor en een duidelijke lijn vast te houden. Met wandelen in de natuur kom je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Daarbij biedt de natuur een scala aan mogelijkheden om te werken met beelden, symbolen en materialen. Als coach loop ik mee in jouw tempo, geduldig en met vertrouwen.

Waarom ik doe wat ik doe
Vanuit een diep verlangen om mensen verder te helpen naar een bewuster, gelukkiger en zinvoller leven ben ik NatuurPlus Coaching gestart. Tijdens mijn zoektocht naar hoe ik mijn bedrijf vorm wilde geven, kwam de opleiding tot natuurcoach op mijn pad, die op mijn lijf geschreven was. Tijdens de opleiding merkte ik dat de natuur mij helpt om moeiteloos te coachen en hoe fijn het is om écht contact te maken met mensen. Ik behaalde mijn certificaat en de opleiding gaf mij de handvatten om de stap te zetten naar mijn eigen bedrijf. Ik merk dat hoe meer ik mijn passie voor dit werk deel met mensen, hoe meer er met hen gebeurt. Hoe dichter ik bij mezelf blijf, hoe meer alles klopt wat ik doe. 

Wat heb jij daaraan?
Ik wil je laten ervaren hoe de natuur je kan helpen bij jouw vragen, met een coach die er zonder oordeel voor jou is. Zodat jij verder kunt op het ontwikkelpad dat het leven is, ik loop graag een stukje met je mee. Aan het einde van het traject heb je de handvatten, tools en inspiratie om de verandering waar je zo naar verlangt in te gaan zetten, als dit al niet tijdens het traject is gebeurd.

 


Foto 1 Yolanda Rosbag Foto 2 Yolanda Rosbag Foto 3 Yolanda Rosbag Foto 8 Yolanda Rosbag Foto 9 Yolanda Rosbag Klik om te vergroten

NatuurPlus Coaching
Yolanda Rosbag


Professionals in de categorie Coaching - Wandelcoaching

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam