De weg van de ziel in deze roerige tijd – online lezing
DO 29 oktober | 19.30-21.30 uur | Amsterdam

10,00


Ken je deze ervaring: dat je je in je leven steeds ergens toe aangetrokken voelt, waar je blij van wordt als je dat kunt realiseren? Iets wat vervulling geeft, iets waardoor je je kunt ontspannen? Voor sommigen is dat bijvoorbeeld een behoefte aan verdieping door het lezen van boeken of het ervaren van diepte in relaties en contacten. Anderen voelen zich aangetrokken tot stilte, iets wat ze in de natuur vinden, of op gewijde plekken, in kerken en kloosters.

Chris Elzinga wil vanuit zijn eigen ervaring iets vertellen waar die aantrekkingskracht over gaat. En wat je aan psychologische en spirituele thema’s tegen kunt komen als je die kracht serieus gaat nemen. Daarbij wil ik aanhaken op wat mystici schrijven over die kracht, die roep, en over hun worsteling om daarmee om te gaan. Ze spreken over de ‘donkere nacht van de ziel’, over ‘het leegmaken van jezelf’. Wat bedoelen ze daarmee?

En wat heeft dat met jouw leven te maken? Hoe kun je je in deze roerige tijd, met zoveel onzekerheden, voor die roep openstellen? En wat heb je nodig om dit proces te ondersteunen?

Logistiek
De lezing vindt – in verband met de beperkingen t.g.v. corona – online plaats. Als je je aanmeldt, ontvang je een week vóór de lezing een zoom-link.
Voor wie van te voren wil oefenen om zeker te weten dat de zoom-aansluting gaat werken, zullen we op maandagavond 26 oktober om 19.30 uur proefdraaien. Je krijgt daar op tijd instructies voor.

Informatie + Aanmelden » Stadsklooster La Verna | Fer van der Reijken

www.stadskloosterlaverna.nl

Stadsklooster La Verna
Derkinderenstraat 82
1062 BJ Amsterdam

Fer van der Reijken
020 3467530/06 37547128
info AT stadskloosterlaverna DOT nl

Meer agenda van Stadsklooster La Verna