Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Een wooncoöperatie, dat is dat nu eigenlijk?
DI 10 december | 19.30-21.30 uur | Amsterdam

0,00 | gratis voor bewoners van Amsterdam


In deze gratis avondcursus maak je kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. Welke vormen zijn er en wat is belangrijk bij het vormgeven en starten van een initiatief? Hoe richt je een wooncoöperatie op?

De Wooncoöperatie is in opkomst. Steeds meer bewoners hebben interesse in de wooncoöperatie en nemen het initiatief om in zelforganisatie het wonen vorm te geven. Ook in het regeerakkoord is de wooncoöperatie als gat tussen huren en kopen opgenomen. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er?

Heb je interesse in de wooncoöperatie maar weet je nog niet precies hoe jouw toekomstig initiatief eruit ziet en wil je gewoon eens kennismaken met het fenomeen wooncoöperatie? Meld je dan aan voor de cursus.

Programma:
Kennismaken met de wooncoöperatie
Vormen van wooncoöperaties
Wetgeving en financiering
Hoe krijg ik een wooncoöperatie
Wanneer? dinsdag 10 december van 19.30 tot 21.30
Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met Clemens Mol.

Informatie + Aanmelden » !WOON | Brenda Serrée

www.wooninfo.nl

New Metropolis Nieuw-West
Burgemeester Rendorpstraat 1-3
Amsterdam

Brenda Serrée
0631688793
b.serree AT wooninfo DOT nl