Cocreation@Work | Amsterdam

 "Hoe kan ik in mijn werk middels cocreatie een zinvolle eigentijdse bijdrage leveren om de samenleving te verduurzamen en te versterken?”

Als dit ook jouw vraag is, dan is wellicht CocreationWork iets voor jou: een driemaands radicaal vraaggestuurd trimester-scholingsprogramma. Een reis voor en met nieuwsgierige leiders, koerszoekers, creatieve twijfelaars die voelen dat NU beroepshalve het moment is om aan ‘een nieuwe ronde’ te beginnen, met transitiekunde, (zelf-) bewustzijnsonderzoek en cocreatie als belangrijke richtingaanwijzers. In januari 2019 start een volgende lichting CocreationWork. Zie de site. 

Hoe is die opleiding zo ontstaan?

Van 1996-2005 begeleidde ik, als directeur van Stichting Milieubewustzijn, kraamkamer voor vernieuwende initiatieven, vele pioniers en ontwikkelde van daar uit de eenjarige postdoc-opleiding Cocreatie en Cocreatiewetenschappen in 2004. Sinds 2015 geef ik daar een verkorte versie van: CocreationWork. 

Wie ben ik?

Ik ben een grenzenwerker: "Op de grens gebeurt het". Opgeleid als medisch biologe/milieukundige werkte ik tot 1996 als universitair hoofddocent op het grensvlak natuurwetenschap en samenleving. Ik promoveerde in 1995 op 'grenswaarden', op het transdisciplinaire onderwerp ‘On managing reproductive risks of occupational exposure to chemicals’. Ik ben een rasechte ‘inclusief denker’. Naast mijn wetenschappelijke carriere heb ik mij gespecialiseerd in zowel bewustzijnsonderzoek als in traumatherapie welke beide geintegreerd zijn in mijn opleiding- en coachingspraktijk.

Uiteraard kun je ook 'gewoon' een individueel coachingtraject volgen. Als coach richt ik mij vooral op mensen en organisaties met vragen rond leiderschap in transitieprocessen naar een duurzame samenleving.

 

 

Over Dr. Anne Stijkel | Amsterdam

Ik ben Anne Stijkel (1955), medisch bioloog, en nog veel meer.... Mijn hart ligt vooral bij het opleiden en coachen van mensen die ECHT het verschil willen maken, middels COCREATIE; o.a. in de post-HBO-opleiding CocreationWork, en in een aanvullend Master-traject. Daarbij draait het mij meer en meer om vormgeven aan Leiderschap 2.0.

Ik was tot 1996 Universitair Hoofd Docent (Associate Professor), verantwoordelijk voor de transdisciplinaire onderzoek– en onderwijsgroep ‘Management van technologische activiteiten: risico’s en normstelling’ bij de vakgroep ‘Natuurwetenschap en Samenleving’ aan de Universiteit Utrecht. In 1995 promoveerde ik op het onderwerp ‘On managing reproductive risks of occupational exposure tochemicals’ en heb meerdere curricula binnen universiteiten en HBO’s ontworpen.

Ik ben een rasechte ‘inclusief denker’. Van 1996-2005 bood ik - als directeur van Stichting Milieubewustzijn - aan pioniers een kraamkamer voor vernieuwende initiatieven en zette in 2004 een revolutionaire eenjarige postdoc-opleiding Cocreatie en Cocreatiewetenschappen neer, samen met gasthoogleraren van verschillende universiteiten uit binnen- en buitenland. Het geestesgoed van deze opleiding heb ik in 20ondergebracht in Stichting International Institute for Inclusive Science, inmiddels met roepnaam COCRATOS. Uit deze opleiding is in 2014 de kortere en concretere post-HBO opleiding CocreationWork voortgekomen; sinds 2016 ook geaccrediteerd!

Vernieuwende duurzaamheidsconcepten ontwikkelen en implementeren, dat is waar mijn passie zit EN mijn kracht. Ik zie verbindingen waar anderen ze (nog) niet zien, ik weet abstracte theorieën in concrete vormen te gieten. Zo ontwikkelde ik ondermeer BOERzoektBUUR, BEDRIJFzoektBUUR, geldGROENwassen en slimSAMENredzaam, i.s.m. mijn bedrijf Compassie in Cocreatie.

Meer en meer coach ik mensen en organisaties in ‘leiderschap in transitieprocessen’. Daarbij maak ik – naast wetenschappelijke methodieken en meditatie- en healingtechnieken – dankbaar gebruik van ondermeer de inzichten uit Double Healix (doublehealix) als uit de Somatic Experiencing (traumahealing), waar ik aanvullende opleidingen in volgde. Inmiddels fungeer ik zelf niet meer als trekker van pilots, maar bovenal als inspirator en opleider/coach/begeleider van cocreatieprocessen binnen een organisatie of met meerdere partner-organisaties tegelijk.

Ik ben sinds juli 2018 ook voorzitter van Social Venture Network Nederland. Een mooi netwerk van World Improving Entrepreneurs!


Foto 3 Dr. Anne Stijkel Foto 2 Dr. Anne Stijkel Klik om te vergroten

Compas-sie in Cocreatie
Dr. Anne Stijkel


Professionals in de categorie Opleiding en Training

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Horeca & Catering Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie
Bewust Amsterdam