Acupunctuur van het Kaar | Amsterdam

Acupunctuur maakt gebruik van het prikken van dunne naalden in het lichaam, om de genezing te stimuleren. De acupunctuurpunten liggen o.a. op de 12 hoofdmeridianen (energiebanen die over het hele lichaam lopen) en kunnen met verschillende technieken gestimuleerd worden o.a. door combinaties met warmte(moxa), vaccuümcups en elektrische stimulatie.

De behandeling is afhankelijk van wat er uit de intake, tong-, polsdiagnostiek en lichamelijk onderzoek komt. Vaak wordt het effect van de behandeling versterkt met Chinese kruiden en voedings-en levensadviezen.

Over Cindy van het Kaar | Amsterdam

Mijn naam is Cindy van het Kaar. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam(HvA) en was toen al enkele jaren actief als massagetherapeute. Vanaf die tijd brachten werk en cursussen mij regelmatig naar het buitenland (o.a. Londen, Amsterdam, Portugal, Spanje, America, India en China). In 2007 studeerde ik af aan de Hwa To University in acupunctuur en Chinese kruiden.

Tot begin 2009 was ik werkzaam in een particuliere fysiotherapie-praktijk in Amsterdam, waar de combinatie tussen Westerse en Oosterse behandelwijzen en filosofieën voor mij vorm begon te krijgen. Ik merkte in die jaren dat mijn energieniveau enorm daalde en ik niet zo veel meer aankon als ervoor, ook had ik het gevoel dat ik erg afgevlakt was en alles grijs en kleurloos voelde. Ik bevond mij nog net aan `de goede kant` van een burn-out.

Dit betekende voor mij dat het roer om moest in zowel mijn werk/ als mijn privé-leven. Naast het aanpassen van mijn werkweek en privé verplichtingen, ben ik mij meer gaan verdiepen in mindfulness in bredere zin, dus niet alleen bewust worden van mijn lichaam en haar beperkingen, maar ook van denk-patronen waar je in vast kan zitten en emoties die je liever niet wil voelen, maar toch al zijn, i.p.v. alles weg te stoppen, of negeren.

Dit heeft ook mijn interesse in het behandelen van burn-out, stress en spanningsklachten versterkt. Ik kan mij dus goed verplaatsen in de situatie van mijn cliënten, omdat ik het (deels) aan den lijve heb ´mogen´ ondergaan. Dit helpt mij om een goed passend behandelplan op te stellen en ermee aan de slag te gaan d.m.v.. acupunctuur, fysiotherapie, massage en bewustwording (mindfulness)..


Foto 2 Cindy van het Kaar Foto 3 Cindy van het Kaar Foto 4 Cindy van het Kaar Klik om te vergroten

Fysiotherapie & Acupunctuur van het Kaar
Cindy van het Kaar


Professionals in de categorie Acupunctuur

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Gestalttherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amsterdam