Praktijk voor Acupunctuur, Qigong Tuina-massage en Voedingsadvies. | Amsterdam

Ik help je graag bij het hervinden van je balans en een oplossing te vinden voor je klachten. 

Acupunctuur, qigong tuina (een therapeutische massage) en/of voedingsadvies stimuleren het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen waardoor weer balans ontstaat. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten. Vervolgens ligt de nadruk op preventie. Niet voor niets ontving in het oude China de arts honorarium zolang zijn patiënten gezond bleven!

Met zijn andere manier van naar klachten kijken is TCM (Traditional Chinese Medicine) een waardevolle aanvulling op de reguliere Westerse geneeskunde. Waar Westers geschoolde artsen inzoomen op de klacht, doe ik het tegenovergestelde. Ik kijk naar het gehele lichaam en geest die samen als eenheid gezien wordt. Hierdoor werken de behandelingen niet alleen op lichamelijk vlak, maar hebben een duidelijke invloed op zowel het emotionele als het geestelijke. Het kan dus voorkomen dat je opeens die stappen gaat nemen die je al zo lang wilde zetten, maar die maar niet genomen werden.

TCM is gebaseerd op twee gedachtes: lichaam en geest zijn onafscheidelijk, en mens en omgeving beïnvloeden elkaar. Een gezond persoon is in balans met zichzelf en zijn omgeving. Maar als er sprake is van een disbalans ontstaan er lichamelijke en/of geestelijke klachten. Disbalans kan voortkomen uit omgevingsfactoren, maar kan ook van binnenuit komen.

 

Over Mary Beumer | Amsterdam

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Tai Chi Chuan. Vandaar uit ben ik mij verder gaan verdiepen in de Traditional Chinese Medicine (TCM) ofwel de Traditionele Chinese Geneeswijze en ben ik vanaf 2010 verschillende opleidingen gaan volgen bij o.a. de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai (acupunctuur), Wuji Instituut (Qigong Tuina-massage), Shenzou Open University of Traditional Chinese Medicine (Westerse Medische Basis) en Total Health (voedingsleer). De opleidingen heb ik gevolgd naast mijn werkzaamheden in de financiële sector.

Sinds 2015 bied ik via Meer-TCM de Chinese Geneeswijze aan als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Ik heb de verschillende disciplines uit de TCM samengevoegd en kan daardoor precies die technieken inzetten die per klant nodig zijn.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen en maak ik studiereizen op het gebied van TCM om mijn kennis en ervaring te waarborgen en te verdiepen.

Ik ben ingeschreven bij de beroepsvereniging Zhong en mijn behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.

 


Foto 1 Mary Beumer Foto 2 Mary Beumer Klik om te vergroten

Meer-TCM
Mary Beumer


Professionals in de categorie Acupunctuur

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam
Bewust Amsterdam

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!