Praktijk voor Shiatsu Therapie, Sokuatsu & DO-IN | Amsterdam

Shiatsutherapie : verlichting van acute en chronische fysieke en emotionele klachten....

Shiatsutherapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere behandeling worden toegepast ter verlichting van acute en chronische klachten van fysieke of emotionele aard. Om een klacht te verminderen of te doen verdwijnen, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Voorbeelden van klachten waarbij Shiatsutherapie effectief kan zijn:

Allergie, astma, Burn-out, depressie, energiegebrek, gewrichtspijn, Frozen shoulder, heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, ischias, knieklachten, kortademigheid, menstruatiekrampen, migraine, nekpijn, overgangsklachten, PMS, reumatische klachten, RSI, (lage) rugpijn, slaapproblemen, spanningen,  spijsverteringsproblemen, stijfheid, stress, trauma, vermoeidheid etc.

Shiatsu heeft invloed op alle niveaus en aspecten van ons leven: de functies en systemen van ons lichaam, onze emoties, onze gedachten, onze relatie met onszelf, met anderen en met het Universum. De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”. Zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

....maar vooral ook: een uur voor jezelf!


Blog

Ik zit thuis, in afwachting van de donkere dagen die er komen gaan. Mijn praktijk is gesloten en na de beduusdheid van de eerste dagen ga ik maar een blog beginnen. Nee, niet omdat ik eigenlijk een getalenteerd schrijfster ben die nu eindelijk haar roeping volgt; ik ben met hart en ziel shiatsutherapeut. Maar gewoon om op deze manier toch nog bezig te zijn met mijn werk en liefde, nu behandelingen hands-on voorlopig niet mogelijk zijn. En omdat ik een boodschap heb:

Shiatsu is NU belangrijker dan ooit!

Maar die 1,50 meter afstand dan? Geen probleem, u behandelt gewoon u zelf! Noem het zelf-shiatsu, of zelfmassage, al heb ik een hekel aan het woord massage want dat zet mensen op het verkeerde been, en zeker aan het woord shiatsu-massage, dat is shiatsu light. Of noem het van mij acupressuur, of zelfbehandeling. Het maakt niet uit, zolang u het maar doet. NU, in tijden van Corona. NU wij steeds minder mogen. NU wij binnen moeten blijven. Nu wij alles uit de kast moeten halen om te zorgen dat wij niet ziek worden. Wij moeten NU op ons zelf shiatsu doen.

Zelf-shiatsu is zelf-preventie!

Voor de duur van deze nachtmerrie die met C begint, en zolang ik mijn vak niet kan uitoefenen op de behandeltafel, zal ik mijn liefde voor shiatsu op een andere manier met u delen. Door het medicijnkastje dat shiatsu is, via deze blog te openen en u te vertellen wat u NU kunt, nee MOET doen.

Over Cordula Quadt | Amsterdam

Cordula Quadt is een ervaren en erkend shiatsutherapeut (ZZP'er) sinds 2004. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars deels of geheel vergoed. Om haar vakkennis op peil te houden, neemt zij regelmatig deel aan bij- en nascholingen in binnen- en buitenland.

In haar paktijk, gevestigt in het Ondernemerscentrum Muiderpoort in Amsterdam-Oost, geeft zij naast Shiatsubehandelingen ook cursussen Ohashiatsu, DO-IN en Meridiaan-Yoga. Zenmeditatie is reeds vele jaren voor haar een bron van rust, energie en inspiratie.

 


Foto 1 Cordula Quadt Klik om te vergroten

Shiatsu Masunaga
Cordula Quadt


Professionals in de categorie Shiatsu Therapie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam