Houdingstherapie volgens de Egoscue-methode | Steenwijk

Houdingstherapie volgens de Egoscue-methode bestaat sinds meer dan 40 jaar en komt uit de Verenigde Staten. Het is ontwikkeld met name om chronische pijnklachten te lijf te gaan. Dit doen we door middel van het opnieuw uitlijnen van het lichaam waardoor dit sterker, symmetrischer en functioneler wordt. Circa 80% van mijn klanten heeft chronische pijnklachten of een aandoening als scoliose, hernia, stenose, et cetera. De rest zijn bijvoorbeeld (top)sporters die meer uit hun lichaam willen halen of simpelweg mensen die tot op hoge leeftijd goed willen kunnen blijven bewegen.

Door middel van het (liefst dagelijks) doen van eenvoudige oefeningen, kun je een grotendeels zittende levensstijl compenseren door je lichaam de broodnodige functionele beweging te geven en zo sterker te maken. Hierbij werken we specifiek aan asymmetriëen en afwijkingen van de bekkenstand. Het verbeteren van de houding is hierbij altijd een middel en geen doel op zich. Egoscue is niet medisch.

Tijdens een traject van houdingstherapie maken we regelmatig nieuwe foto's om te zien wat er verbetert. We kiezen specifieke doelen om aan te werken. We werken niet symptomatisch maar behandelen het lichaam als eenheid. We kunnen ook focusen op oefeningen die je voor en na het sporten kunt doen om blessures te voorkomen, of oefeningen die je op kantoor kunt doen. Een traject is altijd maatwerk en individueel en je hebt toegang tot intensieve begeleiding, waaronder ook ondersteuning door middel van een app op je telefoon.

Over Patrick van Enschot | Steenwijk

Mijn naam is Patrick van Enschot en ik ben sinds 4 jaar gecertificeerd Egoscue Postural Alignment Specialist Affiliate, na mijn opleiding bij Egoscue institute in San Diego te hebben voltooid. Het is mijn passie om zoveel mogelijk mensen te helpen om een pijnvrij leven te leiden en om mensen te helpen om hun doelen te halen. Of dit nu deelname aan de olympische spelen is, of het weer op de grond kunnen spelen met een kleinkind.

Ik ben woonachtig in het mooie Steenwijk waar ik een praktijk aan huis heb maar ik ben ook elke week in Amsterdam en andere locaties in het Westen (o.a. Purmerend, Heemstede en tot eind van het jaar in Nederhorst den Berg) om zoveel mogelijk klanten te kunnen helpen.

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, bezoek ik (klassieke) concerten of een van de mooie saunacomplexen. Verder sport en reis ik graag.


Foto 1 Patrick van Enschot Foto 2 Patrick van Enschot Klik om te vergroten

Praktijk voor Houdingstherapie Hercules
Patrick van Enschot


Professionals in de categorie Sport en Beweging

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam

Bewust Amsterdam

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!