5ritmes, dans | Amsterdam

De 5 ritmes zijn een “movement practice”, waarbij je je eigen unieke zelf kunt ervaren.

Ze vormen samen één geheel en zijn zo een doorgaande beweging door jouw innerlijke landschap. Zij geven het raamwerk waarbinnen we een veilige plek creëren en op onderzoek kunnen gaan. Naar het aarden in je lijf, naar de grenzen opzoeken, naar het verbinden van jezelf met je omgeving, naar het vinden van nieuwe plekken, ruimte. Tot het punt van verstilling, dat zowel een eind als een nieuw begin kan zijn.

De muziek in de les ondersteunt het proces in de dans en varieert van wereldmuziek tot hard-rock tot klassiek. De muziek helpt je om in je dans te komen. Niet meer of minder dan dat.

Danservaring is helemaal niet nodig: juist als je denkt dat je niet dansen kan nodig ik je van harte uit. In de 5 ritmes ligt de klemtoon op het bewegen en daardoor ervaren van jouw authentieke zelf. Iedereen kan bewegen. En dat hoeft niet groot, veel of mooi te zijn.

Over Beer Deurvorst | Amsterdam

Pas later in mijn leven ontdekte ik de 5 ritmes. Het werd mijn "practice" en dat is het nog steeds. Het heeft me niet alleen geleerd een echte verbinding aan te gaan met mijn lijf en alles wat het me te vertellen heeft , maar ook hoe ik me verbind met de mensen en de wereld om me heen. En die veranderlijkheid daarin is beweging , is dans , is leven. Voor mij in elk geval.

Ik heb twee kunstopleidingen gevolgd, en kunst maken is mijn andere " practice". Ook heb ik geleefd in Brazilie en Mocambique.Ik heb in mijn jongere jaren gewerkt in de Thuiszorg, en praktisch al mijn clienten waren gediagnosteerd als AIDSpatienten. Het heeft veel indruk op me gemaakt om mee te maken hoe ze hun leven op zoveel manieren moesten beeindigen door die ziekte.

Ook heb ik jarenlang een intensief thuisprogramma gehad voor mijn zoon. Sinds er weer wat meer ruimte in mijn leven is mag ik zelf les geven in de ritmes. Dit doe ik in het basisonderwijs, aan volwassenen, en aan beroepsgroepen die veel van zichzelf moeten geven in hun vak.

Ik voel me dankbaar dat ik dit mag doen.

 

 

 


5ritmesmetbeer
Beer Deurvorst


Professionals in de categorie Dans & Beweging

Acupunctuur Ademtherapie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Horeca & Catering Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenwerk Winkels Zelfrealisatie
Bewust Amsterdam
Bewust Amsterdam

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!