Zijnsgeoriënteerde meditatie | Landsmeer

In mijn praktijk voor levenskunst geef ik meditatie in beweging en zitmeditatie vanuit de Zijnsgeoriënteerde visie. Meditatie in beweging is een toegankelijke en vriendelijke manier om je aandacht uit je gedachten te halen en aanwezig te zijn bij wat er is. Je beoefent aandachtig gewaarzijn, in het hier en nu zijn. Je laat het op weg zijn los, waardoor je ontspant en landt in dit moment. Tijdens de meditatie in beweging worden zachte bewegingen afgewisseld met meer dynamische bewegingen en oefeningen.

Na meditatie in beweging vervolgen we met zitmeditatie. De meditatie is een herinnering aan onze vrije aard. Een herinnering dat je al thuis bent, goed bent, precies zoals je nu bent. Je beoefent presentie, op je gemak zijn met wat er in je leeft, waardoor je de rijkdom gaat ervaren van wie je bent.

Omdat aandachtig hier en nu zijn niet is wat je in het dagelijks leven gewend bent, vraagt het herinnering en training. Meditatie in een groep kan hier ondersteunend en inspirerend bij zijn. Het is een prettige vorm van bewustzijnstraining die jou in het dagelijks leven helpt koers te houden.

Meditatie in beweging en zitmeditatie wordt gegeven in kleine groepen in een serie van 5 bijeenkomsten. Ook individuele les is mogelijk.

Over Jacqueline Vader | Landsmeer

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en heb de vakopleiding aan de school voor Zijnsoriëntatie gevolgd. Ik ben werkzaam geweest als begeleider in de langdurige psychiatrie, en daarna gaan werken als consulent wet maatschappelijke ondersteuning. Ik werk in een sociaal wijkteam en heb een praktijk voor levenskunst. Tevens assisteer ik in het derde jaar van de Zijnstraining en de leergang meditatie aan de School voor Zijnsoriëntatie.

In 2002 maakte ik kennis met Zijnsoriëntatie, het had direct mijn hart. De eerste jaren heb ik trainingen gevolgd bij zijnsgeoriënteerde begeleiders, waarna ik in 2008 ben begonnen met de driejarige Zijnstraining aan de school voor Zijnsoriëntatie. Na een jaar Zijnspad heb ik de driejarige begeleidersopleiding gevolgd. Momenteel neem ik deel aan de leraaropleiding non-dualiteit in de lijn van Zijnsoriëntatie. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor zijnsgeoriënteerde begeleiders.

Vanaf mijn eerste kennismaking met de Zijnsvisie ervaar ik een vreugdevol thuiskomen. De visie verwoordt voor mij op een prachtige wijze de open aard van de werkelijkheid, en biedt kennis en methodieken om dit te ervaren en van daaruit vorm te geven in mijn dagelijks leven en werk.

Het besef dat alles wat in mij leeft een expressie is van openheid verheugt en inspireert mij steeds weer. Het is het leven precies zoals het nu is. Met alles wat er in mij leeft op mijn gemak leren zijn. Steeds weer ontdekken dat precies hier, hoe het ook is, de plek is waar ik thuis ben.

Het pad van levenskunst betekent voor mij dat ik vanuit een open hart mijn leven en relaties wil vormgeven. Antwoorden wil vinden en keuzes wil maken die bij mij en de situatie passen. Dat is ontdekken en oefenen. Iedere keer nieuw en fris willen kijken en bereid zijn het niet te weten.

Mijn leven is lichter en liefdevoller geworden, intenser ook en tegelijk eenvoudiger, met meer ontspanning en genieten. En steeds opnieuw wanneer ik thuiskom in hoe het hier en nu is, ervaar ik: zo wil ik leven.

Ik houd ervan dit pad te lopen en vind het inspirerend om anderen hierbij te begeleiden.


Foto 2 Jacqueline  Vader Foto 2 Jacqueline  Vader Klik om te vergroten

Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven
Jacqueline Vader


Professionals in de categorie Meditatie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amsterdam
Bewust Amsterdam

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!