De wijsheid van je lichaam meenemen in Werk en Leven | Amsterdam

Ben jij iemand die graag je droom wil verwezenlijken in werk en leven? Loop jij er tegen aan dat je dan soms dingen in jezelf tegenkomt die je in de weg staan om daar helemaal voor te gaan?

Somatic Experiencing vormt een waardevolle aanvulling op mijn eerdere opleiding in de medische biologie en op mijn werken met pioniers die hun hart willen volgen en van betekenis willen zijn voor de samenleving. Dan is het fijn om de principes van cocreatie te kennen en daar concreet handen en voeten aan te geven. Ik help je daar graag bij. Maar als pionier/cocreator kun je soms ook dingen in jezelf tegenkomen (zoals vastzittende pijn of emotionele over- of ongevoeligheden) die hun diepere oorzaak hebben in onafgemaakte processen in het zenuwstelsel, welke op hun beurt ook weer kunnen leiden tot belemmerende overlevingsstijlen. De fijne boodschap is dat ik uit eigen ervaring weet hoe deze negatieve spiraal doorbroken kan worden door weer in contact te komen met ons zelfregulerend vermogen dat zo helend werkt. Je lichaam weet de weg. Door weer nieuwsgierig en zonder oordeel naar je lichaam te leren luisteren word je fysiek, emotioneel en mentaal (weer) vrijer en bewuster; vanuit die vrijere staat kun je meer in je meesterschap gaan staan, ook als cocreator.

Omdat sessies bij mij meer coachend dan therapeutisch van karakter zijn, blijf ik bewust buiten het ziektekostenverzekeringcircuit. Je kunt ze wel als scholingskosten opvoeren bij je inkomstenbelasting. 

Over Dr. Anne Stijkel | Amsterdam

Ik ben Anne Stijkel (1955), medisch bioloog, en nog veel meer.... Mijn hart ligt vooral bij het opleiden en coachen van mensen die ECHT het verschil willen maken, middels COCREATIE; o.a. in de post-HBO-opleiding CocreationWork, en in een aanvullend Master-traject. Daarbij draait het mij meer en meer om vormgeven aan Leiderschap 2.0.

Ik was tot 1996 Universitair Hoofd Docent (Associate Professor), verantwoordelijk voor de transdisciplinaire onderzoek– en onderwijsgroep ‘Management van technologische activiteiten: risico’s en normstelling’ bij de vakgroep ‘Natuurwetenschap en Samenleving’ aan de Universiteit Utrecht. In 1995 promoveerde ik op het onderwerp ‘On managing reproductive risks of occupational exposure tochemicals’ en heb meerdere curricula binnen universiteiten en HBO’s ontworpen.

Ik ben een rasechte ‘inclusief denker’. Van 1996-2005 bood ik - als directeur van Stichting Milieubewustzijn - aan pioniers een kraamkamer voor vernieuwende initiatieven en zette in 2004 een revolutionaire eenjarige postdoc-opleiding Cocreatie en Cocreatiewetenschappen neer, samen met gasthoogleraren van verschillende universiteiten uit binnen- en buitenland. Het geestesgoed van deze opleiding heb ik in 20ondergebracht in Stichting International Institute for Inclusive Science, inmiddels met roepnaam COCRATOS. Uit deze opleiding is in 2014 de kortere en concretere post-HBO opleiding CocreationWork voortgekomen; sinds 2016 ook geaccrediteerd!

Vernieuwende duurzaamheidsconcepten ontwikkelen en implementeren, dat is waar mijn passie zit EN mijn kracht. Ik zie verbindingen waar anderen ze (nog) niet zien, ik weet abstracte theorieën in concrete vormen te gieten. Zo ontwikkelde ik ondermeer BOERzoektBUUR, BEDRIJFzoektBUUR, geldGROENwassen en slimSAMENredzaam, i.s.m. mijn bedrijf Compassie in Cocreatie.

Meer en meer coach ik mensen en organisaties in ‘leiderschap in transitieprocessen’. Daarbij maak ik – naast wetenschappelijke methodieken en meditatie- en healingtechnieken – dankbaar gebruik van ondermeer de inzichten uit Double Healix (doublehealix) als uit de Somatic Experiencing (traumahealing), waar ik aanvullende opleidingen in volgde. Inmiddels fungeer ik zelf niet meer als trekker van pilots, maar bovenal als inspirator en opleider/coach/begeleider van cocreatieprocessen binnen een organisatie of met meerdere partner-organisaties tegelijk.

Ik ben sinds juli 2018 ook voorzitter van Social Venture Network Nederland. Een mooi netwerk van World Improving Entrepreneurs!


Foto 1 Dr. Anne Stijkel Foto 2 Dr. Anne Stijkel Klik om te vergroten

Compas-sie in Cocreatie
Dr. Anne Stijkel


Professionals in de categorie Traumatherapie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Horeca & Catering Kinderen-Ouders Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zelfrealisatie
Bewust Amsterdam