Acupunctuur van het Kaar

Cindy van het Kaar Therapieën
Amsterdam

Acupunctuur bij stress en stress-gerelateerde klachten maakt gebruik van het prikken van dunne naalden in het lichaam, om de balans te herstellen. En een goed balans in de qi zorgt voor afname van klachten in het lichaam en rust in de geest.

Acupunctuur maakt gebruik van het prikken van dunne naalden in het lichaam, om de balans te herstellen. Wanneer er klachten zijn, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal, is de balans altijd verstoord. Vaak is er geen behandeling nodig, maar als dit balans niet vanzelf weer herstelt is acupunctuur een goede keuze.  

In het geval van stress en stress-gerelateerde klachten is er meestal sprake van overprikkeling. Deze zorgt juist vaak voor een vertraging van het herstel, een status quo waardoor het voelt alsof je altijd maar vast blijft zitten in dezelfde situatie of (in het minst gunstige geval) een toename in intensiteit en  complexiteit van klachten.

Daarom is het belangrijk om een goede inventarisatie te maken van de klachten, hoe je er mee om gaat en het inzicht dat je hierin hebt. De bedoeling is nooit om oneindig te gaan behandelen, maar om het proces op gang te brengen en dat je zelf een steeds activere rol in je genezingsproces kan gaan vervullen. Met als doel dat je het weer zelf kan doen. 

De behandeling is vaak een cominatie van verschillende technieken en invalshoeken. Dit is afhankelijk van wat er uit de intake, tong-, polsdiagnostiek en lichamelijk onderzoek komt. De acupunctuurpunten liggen o.a. op de 12 hoofdmeridianen (energiebanen die over het hele lichaam lopen) en kunnen met verschillende technieken gestimuleerd worden o.a. door combinaties met warmte(moxa), vaccuümcups en elektrische stimulatie. Aanvullend kunnen qi-gong en/of mindfulness oefeningen een optie zijn, bijvoorbeeld om dagelijks zelf thuis te doen. 

 

Over Cindy van het Kaar Therapieën

Mijn naam is Cindy van het Kaar. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam(HvA) en was toen al enkele jaren actief als massagetherapeute. Vanaf die tijd brachten werk en cursussen mij regelmatig naar het buitenland (o.a. Londen, Amsterdam, Portugal, Spanje, America, India en China). In 2007 studeerde ik af aan de Hwa To University in acupunctuur en Chinese kruiden.

Tot begin 2009 was ik werkzaam in een particuliere fysiotherapie-praktijk in Amsterdam, waar de combinatie tussen Westerse en Oosterse behandelwijzen en filosofieën voor mij vorm begon te krijgen. Ik merkte in die jaren dat mijn energieniveau enorm daalde en ik niet zo veel meer aankon als ervoor, ook had ik het gevoel dat ik erg afgevlakt was en alles grijs en kleurloos voelde. Ik bevond mij nog net aan `de goede kant` van een burn-out.

Dit betekende voor mij dat het roer om moest in zowel mijn werk/ als mijn privé-leven. Naast het aanpassen van mijn werkweek en privé verplichtingen, ben ik mij meer gaan verdiepen in mindfulness in bredere zin, dus niet alleen bewust worden van mijn lichaam en haar beperkingen, maar ook van denk-patronen waar je in vast kan zitten en emoties die je liever niet wil voelen, maar toch al zijn, i.p.v. alles weg te stoppen, of negeren.

Dit heeft ook mijn interesse in het behandelen van burn-out, stress en spanningsklachten versterkt. Ik kan mij dus goed verplaatsen in de situatie van mijn cliënten, omdat ik het (deels) aan den lijve heb ´mogen´ ondergaan. Dit helpt mij om een goed passend behandelplan op te stellen en ermee aan de slag te gaan d.m.v.. acupunctuur, fysiotherapie, massage en bewustwording (mindfulness). 


Cindy van het Kaar Therapieën

Cindy van het Kaar Therapieën

Molukkenstraat 37hs
1095 AT Amsterdam

Lid van beroepsvereniging

Acupunctuur van het Kaar