Stoppen met roken (100% vergoed door zorgverzekering)

Rookvrij en Fitter / MindWalker
Amsterdam

Geweldig dat je wilt stoppen met roken! Door mijn begeleiding is de kans veel groter dat het daadwerkelijk lukt. Deelname aan Rookvrij en Fitter wordt door alle zorgverzekeraars 100% vergoed! Je eigen risico wordt niet aangetast.

Je wilt graag stoppen met roken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je dit alleen doet.  Rookvrij en Fitter helpt jou bij het stoppen met roken! Jolanda Hogenbirk (MindWalker) begeleidt jou persoonlijk of via Zoom tijdens het stopproces. Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder begeleiding de stopkans 10 keer vergroot. Dus waar wacht je nog op?

Het programma kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Het bestaat uit een uitgebreide intake-sessie, actieve groepssessies of individuele sessies en een afrondende sessie. 
In de sessies staan verschillende thema’s centraal zoals motivatie, valkuilen, voeding, beweging en omgaan met de drang naar sigaretten. Hiermee krijg je de handvatten aangereikt om na de intensieve begeleiding zelfstandig gestopt te blijven. Behalve sessies zijn er wekelijkse wandelingen, Fresh Air Walks. Deze wandelingen mag je het hele jaar blijven mee doen om jouw Rookvrije leven te ondersteunen. 
Rookvrij en Fitter is geaccrediteerd en wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed door de zorgverzekeraar zonder aantasting van het eigen risico. Je ontvangt dus geen rekening. Ook eventueel aanvullend gebruik van nicotinevervangende middelen zoals pleisters en kauwgom wordt compleet vergoed.

Over Rookvrij en Fitter / MindWalker

Na jaren hard en onder zeer stressvolle omstandigheden gewerkt te hebben raakte ik in een burn-out Ik voelde dat het anders moest in mijn leven! Doordat ik mijn stress onder controle wilde krijgen ben ik een cursus mindfulness gaan volgen en iedere dag gaan wandelen in de natuur. Deze combinatie werkte voor mij enorm goed! Als dat voor mij zo goed werkte dan waarschijnlijk voor anderen ook, dacht ik. Na de nodige opleidingen en cursussen  ging ik aan de slag als (mindful) wandelcoach. Ik begeleid voornamelijk mensen met stressgerelateerde klachten.

In 2022 werd ik gevraagd om Rookvrij en Fitter coach te worden. Ik ben zelf geen roker maar ik was toch nieuwsgierig en na enkele gesprekken besloot ik de benodigde diploma's te halen en aan de slag te gaan als Rookvrij en Fitter coach. Wandelcoaching en Rookvrij en Fitter coaching is een hele mooie combinatie.  Bij beiden vormen van coachen leer ik mensen op een andere manier te denken / nieuwe gedrag aan te nemen zodat ze gezonder en met meer plezier in het leven komen te staan.

 

 

 

 


Rookvrij en Fitter / MindWalker

Jolanda Hogenbirk

Pienemanstraat 46
1072 KV Amsterdam

Lid van beroepsvereniging

Stoppen met roken (100% vergoed door zorgverzekering)