Fysiotherapie van het Kaar

Fysiotherapie & Acupunctuur van het Kaar
Amsterdam

Fysiotherapie stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding.

Fysiotherapie stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding. (Voor de eerste behandeling zal een anamnese en onderzoek gedaan worden.) Hiermee probeert het de functie van het lichaam zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of zodat men zo goed mogelijk met de resterende beperkingen kan om gaan.

Dry-needling is de laatste jaren populair geworden. Oorspronkelijk komt de naald techniek uit de acupunctuur, maar heeft een meer westers tintje gekregen. Er wordt een acupunctuurnaald ingebracht op een pijnpunt, spierknoop of triggerpoint, hetgeen een sterk en snel effect heeft op de pijn, spanning of regio. Ik gebruik een subtiele techniek binnen de dry-needling, waardoor het voornamelijk ook pijnvrij is.

​Medical taping​ is de laatste jaren ‘hot’, maar staat nog in zijn kinderschoenen. In de praktijk is het echter al lang bekend dat het zeer mooie resultaten kan hebben. Ikzelf heb de mooiste resultaten i.c.m. andere technieken. De tape wordt gezet en blijft dan meerdere dagen zitten. De richting waarin de tapen gezet wordt en de hoeveelheid spanning die er op gezet wordt tijdens het aanleggen bepalen de werken ervan. Er zit dus geen medicijn o.i.d. in de tape. Mooie van deze tape is dat het nat kan en mag worden, dus je kan er gewoon mee douchen e.d.

Over Fysiotherapie & Acupunctuur van het Kaar

Mijn naam is Cindy van het Kaar. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam(HvA) en was toen al enkele jaren actief als massagetherapeute. Vanaf die tijd brachten werk en cursussen mij regelmatig naar het buitenland (o.a. Londen, Amsterdam, Portugal, Spanje, America, India en China). In 2007 studeerde ik af aan de Hwa To University in acupunctuur en Chinese kruiden.

Tot begin 2009 was ik werkzaam in een particuliere fysiotherapie-praktijk in Amsterdam, waar de combinatie tussen Westerse en Oosterse behandelwijzen en filosofieën voor mij vorm begon te krijgen. Ik merkte in die jaren dat mijn energieniveau enorm daalde en ik niet zo veel meer aankon als ervoor, ook had ik het gevoel dat ik erg afgevlakt was en alles grijs en kleurloos voelde. Ik bevond mij nog net aan `de goede kant` van een burn-out.

Dit betekende voor mij dat het roer om moest in zowel mijn werk/ als mijn privé-leven. Naast het aanpassen van mijn werkweek en privé verplichtingen, ben ik mij meer gaan verdiepen in mindfulness in bredere zin, dus niet alleen bewust worden van mijn lichaam en haar beperkingen, maar ook van denk-patronen waar je in vast kan zitten en emoties die je liever niet wil voelen, maar toch al zijn, i.p.v. alles weg te stoppen, of negeren.

Dit heeft ook mijn interesse in het behandelen van burn-out, stress en spanningsklachten versterkt. Ik kan mij dus goed verplaatsen in de situatie van mijn cliënten, omdat ik het (deels) aan den lijve heb ´mogen´ ondergaan. Dit helpt mij om een goed passend behandelplan op te stellen en ermee aan de slag te gaan d.m.v.. acupunctuur, fysiotherapie, massage en bewustwording (mindfulness). 


Fysiotherapie & Acupunctuur van het Kaar

Cindy van het Kaar

Meer en Vaart 84
1068 ZZ Amsterdam

Lid van beroepsvereniging

Fysiotherapie van het Kaar