Haptotherapie

Praktijk voor haptotherapie Jantine de Boer
Amsterdam

Meer in contact met je lijf en je gevoel? Dan is haptotherapie misschien iets voor jou. Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie en helpt bij het in balans brengen van het denken, voelen en doen.

We zijn zo geneigd om vanuit ons hoofd te leven. Het dagelijks leven vraagt van de meesten van ons veel denk-inspanning. Terwijl je lijf vaak hele belangrijke informatie geeft over hoe het met je gaat.

Maar hoe doe je dat dan: meer voelen? Dat gaan we samen onderzoeken. Door aanraking, bewegingsoefeningen en gespreksvoering.

Je maakt weer contact met verlangens en grenzen en hoe je die kunt uiten. Ook word je je bewust van je eigen patronen in relatie tot situaties en personen in je leven.

Zonder dat af te keuren. Want elk patroon heeft simpelweg voor- en nadelen. Dat vind ik zo mooi aan haptonomie. Het gaat niet om het veroordelen van een patroon maar om je bewust te worden van de mogelijkheden die je nog meer hebt.

Wil je weten of haptotherapie iets voor jou is? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismaking in mijn praktijkruimte in Amsterdam Noord of in West.

Over Praktijk voor haptotherapie Jantine de Boer

Ik heb de opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij Synergos in Amersfoort. Daarnaast ben ik opgeleid tot ademcoach bij Herleva. Ik krijg energie van heel veel verschillende dingen, vind uitdaging in variëteit. Naast haptotherapeut en ademcoach ben ik ook docent en communicatieadviseur.

Voordat ik haptonomie ontdekte had ik geen idee hoe ik met heftige gebeurtenissen in mijn leven om moest gaan. Toen alles zich in 1 jaar opstapelde: een verhuizing, overlijden van mijn oma, ziekte van een ouder en het verbreken van een relatie, stortte ik in. Ik draaide vast in mijn negatieve gedachten en wist niet wat ik moest doen met al die heftige emoties.

Door haptonomie leerde ik mijn gevoelswereld beter kennen. Dat was zeker niet makkelijk maar het was het wel meer dan waard. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn eigen draagkracht om boosheid, angst en verdriet te voelen. Hierdoor kon ik ook meer ruimte geven aan positieve gevoelens. Ik kan me diep ontroerd voelen, boos en daardoor heel vitaal en ook heel blij. Ik ervaar het leven daardoor als rijker en intenser. Of zoals mijn docent zo mooi zei: de volle potentie van het leven leven.

Ook ben ik me bewuster van mijn eigen patronen in contact en welk effect dat heeft op anderen. Mijn relaties met anderen zijn verdiept en verbeterd want ik kan beter Nee zeggen en verlangens uiten. Door zo bezig te zijn met mijn gevoelswereld kreeg ik soms weerstand tegen het denken. Maar tegelijkertijd houd ik van analyseren en filosoferen! Het mooie is dat het denken rijker geworden is nu ik mijn gevoelswereld daar bij betrek.


Praktijk voor haptotherapie Jantine de Boer

Jantine de Boer

Tt. Vasumweg 24A
1033 SC Amsterdam

Lid van beroepsvereniging

Haptotherapie