Healing Tao, qi gong (chi kung) en meditatie

Healing Tao-trainingen
Amsterdam

De energie-oefeningen (qi gong of chi kung) en meditaties van Healing Tao zijn een vriendelijke, eenvoudige en heel effectieve manier om je energie te laten stromen, het lichaam te ontspannen en soepel en sterk te maken.

De energie-oefeningen (qi gong of chi kung) en meditaties van Healing Tao zijn gebaseerd op de oude Chinese levenskunst en kennis van energie. Ze zijn een vriendelijke, eenvoudige en heel effectieve manier om je energie te laten stromen, het lichaam te ontspannen en soepel en sterk te maken. Het vergroot je zelf-helende vermogen en geeft vitaliteit en balans voor lichaam en ziel. Je geest wordt kalmer en voelt zich gedragen. 

Je doet oefeningen met aandacht en neemt de tijd te ervaren wat dat met je doet. Je maakt kennis met het werken met een zachte kracht, de innerlijke glimlach en je leert de energie van je organen kennen en verzorgen.

Geleidelijk kan er zo vertrouwen groeien in de stroom van leven en in de diepe bron ervan waar alles heel natuurlijk uit opborrelt. Zo hervind je je innerlijke ruimte, kracht en vreugde die niet afhangen van omstandigheden.

Iedereen kan meedoen. We oefenen zittend op een stoel of staand en een enkele keer ook liggend op een matje. Je kunt de oefeningen goed aanpassen aan je mogelijkheden of beperkingen.

Over Healing Tao-trainingen

Ik beoefen sinds 1999 met veel enthousiasme Healing Tao en vind het erg mooi ook weer door te geven waar ik zelf heel veel aan heb.

Ik vind belangrijk dat ieder kan ervaren dat je met een zachte blik kunt kijken naar precies wat er op dit moment is in je lichaam, in je emoties en in je leven, en dat er dan ruimte ontstaat voor de natuurlijke stroom. Dan leef je altijd 100% al is er nog zoveel aan de hand. Dat alleen al heb ik als heel helend ervaren.

Via dans-expressie kwam ik in contact met de wereld van bewegen, energie en spelen. Daarvoor onderzocht ik het leven vooral religieus en mentaal, gebieden die nog steeds belangrijk voor me zijn.
Met Healing Tao kwam ik in in 1998 in contact door het boek Van stress naar evenwicht van Mantak Chia, de grondlegger van Healing Tao. Dat was in een tijd dat die titel wel heel goed aangaf wat ik op dat moment in mijn leven nodig had.

De trainingen Healing Tao van Ka Wah Choy en andere leraren hebben mij heel veel gegeven en meer en meer naarmate ik verder ging. Al heel snel is duidelijk dat het niet alleen gaat om het verbeteren van mezelf en mijn situatie. Het is ook gewoon lekker en een interessant en mooi onderzoek naar de werking van energie, naar het leven, dat telkens nieuw uit Tao opkomt, de onbegrijpelijke, grond van alles. Eén. Alle lagen worden aangeraakt en mogen meedoen.


Healing Tao-trainingen

Arri Berghout


Amsterdam

Healing Tao, qi gong (chi kung) en meditatie