Gediplomeerd Somatic Experiencing & Lichaamsgerichte Trauma Therapie

Alfred Petrie Coaching
Amsterdam

Met o.a. Somatic Experiencing geef ik trainingen, coaching en therapie op het gebied van trauma en stress. Met dankbaarheid mag ik steeds weer voor een tijdje met mensen meelopen om samen sneller de weg uit donkere en pittige periodes te vinden.

Als Somatic Experiencing (SE) therapeut geef ik trainingen, coaching en therapie op het gebied van trauma en stress. 

Met dankbaarheid mag ik steeds weer voor een tijdje met mensen meelopen om samen sneller de weg uit de vaak donkere en pittige periodes te vinden. Door er volledig voor je te zijn, te luisteren en vooral door je de kracht van SE te laten ervaren. Deze effectieve methode is in mijn ervaring de meest 'zachte' manier om trauma en diepgewortelde stresspatronen te verlichten en te ontladen. 

Ik ben vooral ook steeds weer diep verwonderd over wat menselijke aandacht voor iemand hierin kan betekenen.
Hoe je bergen kunt verzetten door met open en nieuwsgierige aandacht naar een veld van sensaties en gevoelens te gaan in het lichaam. En hoe deze focus de toestand in je lichaam kan veranderen. Ik hoop met nog velen te kunnen genieten van de weg naar onze zelfhelende vermogens.

  • Ik hoop van harte dat deze manier van coachen en therapie wat voor jou is. Dat het ‘klikt’. Die ‘klik’ is belangrijk. Neem daarom gerust contact met me op. Je bent van harte welkom!

Op YouTube en Spotify staan ook alvast m’n podcasts voor je klaar: ’Van Shrink Tot Shiatsu’. Als coach en therapeut ga ik daarin op bezoek bij collega stress- en traumaspecialisten. Om meer zicht te krijgen op de effecten van diverse soorten therapieën, methodes en wegen naar zelfontwikkeling.

Over Alfred Petrie Coaching

Als ondernemer, creative writer en communicatiestrateeg was ik altijd al op zoek naar manieren om in het Umfeld van deadlines en prestige snel tot ontspanning te komen, om toegang te krijgen tot de creatieve flow. Dit jarenlange zoeken, naar meer enjoyment en ontspanning thuis en op het werk, heeft geleid tot een frisse en effectieve manier van stress release coaching. Of ik nu voor een zaal vol medewerkers sta, of 1 op 1 met een client in de praktijkruimte zit;

Samen ontdekken we de weg terug naar onze natuurlijke staat.
Dankzij effectieve technieken en inzichten uit Somatic Experiencing® (Peter Levine) en Mindfulness laat ik steeds meer mensen ervaren hoe het lichaam en zenuwstelsel de weg naar ontlading steeds makkelijker vindt. Hoe heftig soms de ervaren situaties ook waren. Mensen ontdekken hoe relatief eenvoudig het eigenlijk is om de in het lichaam vastgezette stress weer te ontladen.

En door dit soort reviews van cliënten vind ik mijn werk zo bijzonder:

“Zo fijn dat ik na de sessie woensdag zelfs thuis een aantal uren een gevoel van rust en ontspanning had., dat ik jaren niet heb gevoeld. Zelfs niet met medicatie. Zo gaaf! Gaf ook weer kracht om de nacht in te gaan.”

“Door de sessies heb ik niet alleen minder last van m’n PTSS, heb ook naar de kinderen toe veel meer ruimte. Schiet minder snel uit m’n slof.”


Alfred Petrie Coaching

Alfred Petrie

Albert Cuypstraat 188 3hg
1073BL Amsterdam

Gediplomeerd Somatic Experiencing & Lichaamsgerichte Trauma Therapie