I.E.M.T. (integral Eye Movement Therapy)

LeefHeel
Bussum

"Creating change in the blink of an eye"

IEMT is een verrassend snelle en krachtige methode om steeds terugkerende negatieve herinneringen/gevoelens te neutraliseren. Daarnaast kan het ingezet worden bij kwesties rondom identiteit en/of zelfbeeld.

IEMT werkt direct met het gevoelssysteem. Elk gevoel is ooit ergens een eerste keer gevoeld, vaak onbewust. D.m.v. een behandelprotocol gaan we op zoek naar de ervaring/herinnering die de koppeling met het gevoel veroorzaakt heeft. Het doen van de oogbewegingen terwijl je aan de herinnering denkt, zorgt ervoor dat de herinnering verwerkt wordt. De herinnering krijgt letterlijk een andere plek in het brein, wordt vager en de bijbehorende emotionele lading verdwijnt. 

IEMT is goed inzetbaar bij verwerking van trauma's en PTSS, burn-out en depressie. Daarnaast kan het helpen om ongewenste gevoelens zoals onrust, stress, angst, onmacht, schuld enz. los te laten en om gedragsverandering te bewerkstelligen. Bijv. door beperkende overtuigingen ("ik kan/ben niet") om te buigen naar krachtgevende overtuigingen, grenzen stellen en het vergroten van zelfvertrouwen.

Een groot voordeel van IEMT is dat je mag, maar niet perse iets hoeft te vertellen over je ervaring (wat zeker voor kinderen en/of tieners prettig kan zijn). Ook hoeft een trauma tijdens een behandeling niet herbeleefd te worden. 

Over LeefHeel

Mijn naam is Simone Rutte en met veel plezier geef ik o.a. coachingconsulten, healing- en readingsessies (ook op afstand), massages en traumatherapie in mijn praktijk aan huis. Mijn praktijk "LeefHeel" staat voor heelwording. Van jezelf en van je leven.

Ernstige fysieke klachten dwongen me tot een zoektocht naar genezing en gaandeweg ook naar zingeving. Graag help ik nu anderen met m'n opgedane kennis, ervaringen en toegepaste behandelwijzen. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website LeefHeel! 

Warme groet,

Simone

 

 


LeefHeel

Simone Rutte

Prinses Margrietplantsoen 62
1403 SZ Bussum

Lid van beroepsvereniging

I.E.M.T. (integral Eye Movement Therapy)