Lichaamsgerichte psychotherapiesessies met aandacht voor trauma

Lichaamswerk Amsterdam
Amsterdam

Wil je leren om meer belichaamd te zijn, leren mediteren en te gronden dan is deze nieuwe situatie misschien juist wel een mooi moment om te starten. Van harte welkom. 

Door Lichaamswerk ben ik opnieuw in contact gekomen met mijn eigen lichaam en leerde naar subtiele signalen te luisteren. Ik zie mijn lichaam als prachtig kompas wat mij vertelt of iets klopt voor mij of niet. 

Trauma is alles wat indruk heeft gemaakt en wat je niet hebt uitgedrukt via je lichaam. Zodra je dat uitdrukt komt er heling. Ik geloof dat je elke intense ervaring kunt integreren in je lichaam. Dat het zelfs een vliegwieleffect kan hebben op je persoonlijke groei en transformatie. En er is een deel in ons wat nooit getraumatiseerd is, wat heel is en ongeschonden. Daar contact mee maken brengt je onmiddellijk in verbinding met je eigen helderheid en kracht. 

Over Lichaamswerk Amsterdam

Op Verwoude ben ik opgeleid als ‘trainer en begeleider in Lichaamswerk’. Dit pad van lichaamsbewustzijn heb ik niet meer los gelaten en ik heb andere lichaamsgerichte vormen zelf ervaren zoals Somatic Experience ®, Cranio-Sacraal therapie en therapeutische massage.

Ik ben een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie nadat ik de de zesjarige opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie gedaan heb. Dit is een spiritueel pad met dieptepsychologische kennis en waar je je leert enten in wie je werkelijk bent, terwijl je niets van je geschiedenis uitsluit. Je leert je heelheid belichamen. Deze Zijnswijze sijpelt steeds meer door in mijn praktijk voor lichaamswerk en ook in hoe ik mijn sessies aanbied. 

Bij mensen voel ik meteen aan waar het knelpunt zit in hun lichaam. Mijn aandacht wordt als vanzelf naar die plek getrokken. Hier zit vaak de blokkade of het pijnpunt. Door er samen stil bij staan brengt je thuis bij jezelf. Gevoelvol en stevig geground. Wanneer je diepergaande ervaringen in je leven hebt opgedaan (trauma) en je voelt dat het tijd is om ze liefdevol aan te kijken - welkom.

Marlies Roosendaal is aangesloten bij Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en Tuchtrecht Complementaire Zorg. 

 

 

Lichaamsgerichte psychotherapiesessies met aandacht voor trauma