Word meer jezelf door te luisteren naar je lichaam

CoreTouch
Amsterdam

Leer goed te gronden, te ademen, te luisteren naar je lichaam. Leer wat spanningen of klachten te vertellen hebben en wat er gebeurt als je meer aanwezig bent in je lichaam.

Al jong leren we ons aan te passen aan wat onze omgeving van ons verwacht. Daardoor zijn we vaak niet helemaal trouw aan onszelf, aan onze gevoelens en emoties. Emoties die er niet mogen zijn, zetten zich vast als spanningen in ons lichaam. Door die spanningen los te maken, kunnen we weer vrijer ademen en bewegen en meer onszelf zijn.

In stressvolle of gevaarlijke situaties maakt ons lichaam zich op om te vechten of vluchten. Lukt het niet om te vechten of vluchten, dan geeft het lichaam het op en bevriest het of dissociëren we - we raken het contact met ons gevoel kwijt. Dit zet een keten van lichaamsprocessen in gang, gericht op overleven. Dit is geweldig in acute gevaarlijke situaties. Maar als de stress in ons lichaam aanhoudt en niet meer tot rust kan komen, heeft dat veel impact op ons lichamelijk en geestelijk functioneren. Je kunt last krijgen van concentratiestoornis, je spijsvertering kan te snel of juist te langzaam gaan werken, je kunt last hebben van verhoogde hartslag, versnelde ademhaling etc.

Samen gaan we op zoek wat jouw lichaam te vertellen heeft en wat jij nodig hebt om weer in balans te komen.

Over CoreTouch

Ik heb een achtergrond als tekstschrijver en communicatieadviseur. Vanaf het jaar 2000 begon ik me te verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Aanvankelijk vooral lichamelijk: healing tao (een combinatie van chi kung en meditatie), massage, guashatherapie, kinesiologie. Vervolgens verdiepte ik me in energetisch werken: Sat Nam Rasayan (een healing methode), magnetiseren. En uiteindelijk volgde ik opleidingen counseling, familieopstellingen en regressie- en reïncarnatietherapie. Ik ben inmiddels ook docent bij Tasso Instituut - opleiding voor Transpersoonlijke regressietherapie. In mijn praktijk CoreTouch in Amsterdam Noord werk ik met verschillende disciplines. 

Word meer jezelf door te luisteren naar je lichaam