Marie Goeminne

Praktijk Marie Goeminne
Amsterdam

Biodynamische Therapie / Workshops rondom Rouw

Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, verbindingen aan te gaan, authentiek te zijn?
Voel je je moe, overprikkeld, onzeker, angstig? Ben je door een gebeurtenis tijdelijk de grond in jezelf kwijt?
Zit je veel in je hoofd en verlang je ernaar om meer in contact met je lijf te zijn?

Biodynamische therapie kan je helpen om liefdevol contact te maken met dat wat je groei tegenhoudt. Vanuit dit contact komen er nieuwe inzichten en kunnen patronen veranderd worden, zodat de weg naar groei weer vrijkomt. In een therapiesessie is het werken met en vanuit het lichaam wezenlijk: het lichaam als huis van onze emoties, overtuigingen en zielenroerselen. Door het cultiveren van lichaamsbewustzijn en het werken met massages leer je i.s.m. je lichaam je gevoelens te reguleren. Je krijgt meer grip op hoe de beweging tussen spanning en ontspanning, vasthouden en loslaten in je werkzaam is. Daardoor kan je steeds aanweziger zijn in jezelf en je lijf en voller in het leven staan.

Over Praktijk Marie Goeminne

Marie Goeminne is sinds haar kindertijd al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan ze zich uitdrukken en zichzelf laten zien. Ze werd danser en later choreografe. Emoties, overtuigingen en zielenroerselen ziet ze als bewegingen die via het lichaam vorm krijgen en tot uitdrukking komen. Gedurende de jaren ging ze zich meer en meer verdiepen in de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Dat leidde ertoe dat ze boeddhisme ging beoefenen en later Biodynamsiche psychotherapie ging studeren. Gedurende deze opleiding ontwikkelde ze een dieper bewustzijn over het lichaam. Door te luisteren naar de sensaties in het lijf (door te voelen waar het warm of koud is, spanning of ontspanning, actief of passief,…) en daarmee een ‘gesprek’ aan te gaan, konden onderdrukte of onbewuste gevoelens een stem krijgen.  Zo ervaarde ze hoe het lichaam een bron van steun, wijsheid en plezier kan zijn. Haar lichaam is nu de basis van waaruit ze leeft en handelt.


Praktijk Marie Goeminne

Marie Goeminne

Balboastraat 20-c4
1057 VW Amsterdam

Marie Goeminne