Cursus Polyvagaaltheorie

Esoterra Opleidingen
Amsterdam

Cursus Polyvagaaltheorie Vaak gaan we ervan uit dat de juiste mindset of genoeg wilskracht bepalend zijn om een gedragsverandering in gang te zetten. In deze cursus leer je dat dat het lichaam neurobiologisch grote invloed heeft op gedrag.

Cursus Polyvagaaltheorie, helen van binnenuit

4-Daagse Cursus Polyvagaaltheorie; Hoe de laatste neurobiologische inzichten een nieuwe kijk op ons gedrag geven.In de interactie tussen lichaam en brein speelt ons autonome zenuwstelsel een belangrijke rol. We zijn ons hier niet van bewust. De neurobiologie en met name de invloed van de nervus vagus hierachter is ontdekt door dr. Stephen Porges, de grondlegger van de polyvagaaltheorie. 
Hij stelt dat hoe we ons voelen, hoe we denken en hoe we ons (sociaal) gedragen, gereguleerd wordt door verschillende zenuwbanen, automatisch geactiveerd door de mate waarin we ons al dan niet veilig voelen.

Dit kun je na de cursus Polyvagaaltheorie

  •  Beter herkennen en begrijpen hoe je zelf reageert in bepaalde situaties
  •  Beter begrijpen hoe je van de ene toestand in de andere geraakt, en hoe je dit kunt sturen
  •  Meer aanwezig zijn in je lichaam
  •  Beter omgaan met overweldigende emoties
  •  Meer grip op negatieve gedachten en het cultiveren van een positiever zelfbeeld
  •  Beter met jezelf en elkaar omgaan in stress situaties
  •  Een veilig kader bieden voor je cliënt waar ruimte is om gevoelens te mogen voelen en diepere lagen in het veranderingsproces aan te boren
  •  Je methodiek aanpassen aan de toestand waarin de cliënt zit
  •  Je cliënten zo helpen meer resultaat te bereiken en zich beter te voelen
  •  Een ‘polyvagaal geïnformeerde’ blik toevoegen aan je praktijk

Kijk voor startdata en meer informatie op onze website; esoterra

Over Esoterra Opleidingen

Over Esoterra Opleidingen

Esoterra is opgericht in 1998 met het aanbieden van korte cursussen. In 2010 startte de geaccrediteerde opleiding massagetherapeut en in 2022 de opleidingen bodymind coach, lichaamsgericht therapeut, voetreflexologie en fasciatherapeut. Naast de opleidingen bieden we ook cursussen aan op verschillende niveaus op het gebied van lichaamswerk en massage.

Wij zijn ervan overtuigd dat je lichaam in deze tijden hét medium is om bewuster te worden van je zelf, je klachten, gevoelens en ervaringen. In ons lesaanbod bieden we je de handvatten om dit professioneel te begeleiden. Vanuit contact, vanuit jezelf.

Bij Esoterra leer je jezelf ontwikkelen tot (zorg)professional die vanuit een combinatie van kennis eigen gevoel en afstemming, invulling kan geven aan het vak. Geen voorgekauwde protocollen volgen maar vanuit jezelf contact maken met je client tegenover je. En er op vertrouwen dat je met jouw inzicht, kennis en ervaring biedt wat op dat moment nodig is.

We bieden opleidingen aan in Amsterdam en in Bilthoven.

Kijk voor meer informatie op onze website: esoterra


Esoterra

Wingerdweg 32
1031 CA Amsterdam

Lid van beroepsvereniging

Cursus Polyvagaaltheorie

Wat doe ik nog meer?

Lichaamswerk
Holistische Massage Cursus
Amsterdam
Je leert vanuit een holistische basis de lekkerste en fijnste massagetechnieken geven. Gericht op de hele mens. Deze cursus is gemaakt voor mensen met affiniteit voor aanraking. Voor contact maken, vanuit jezelf. Geen ervaring vereist.
17mei
Cursus
Holistic Massage Course (in english) - Amsterdam
Amsterdam
Are you passionate about healing touch and the power of human connection? Our 8-Day Holistic Massage Course is designed to provide you with the knowledge, skills, and techniques necessary to give a wide range of holistic massages.
11jun
Informatiebijeenkomst
Inloopdag Massage en Lichaamswerk Opleidingen - Amsterdam
Amsterdam
Wil je op een laagdrempelige en persoonlijke manier met ons en ons opleidingsaanbod op het gebied van Massage, Lichaamswerk en Traumatherapie komen kennismaken? Kom dan op afspraak langs tijdens een Inloopdag op de laatste dinsdag van de maand.
14mei
Informatiebijeenkomst
Introductiedag Opleiding Lichaamsgerichte Coaching & Traumatherapie - Amsterdam
Amsterdam
Heb je interesse in een opleiding Lichaamsgerichte Coaching en/of Traumatherapie? Kom dan tijdens een introductiedag 2 proeflessen volgen!
21mei
Cursus
Avond Massage Cursus - Amsterdam
Amsterdam
Heb je ooit gedroomd van het vermogen om stress weg te kneden, spanning te verlichten en pure ontspanning te bieden? Dan is onze 6-delige avondcursus ‘Leren Masseren’ precies wat je zoekt!
Massage
Opleiding Fascia Therapeut
Amsterdam
De Opleiding Fascia Therapeut geeft je kennis van de laatste inzichten op fasciagebied en bied je de tools om dit op een breed vlak in te zetten. Vooropleiding in lichaamswerk zoals Fysiotherapie, (sport)massage of massagetherapie is vereist.