Stille wateren hebben diepe gronden

Wat neem je waar als je contact maakt met het stille water?

Kun je verdragen dat het, wanneer je goed gaat kijken, op het eerste oog misschien eerst meer op troebel water lijkt? Dat je nog niet scherp ziet. Dat de waarheid die je kent er niet lijkt te zijn om je aan vast te grijpen? Heb je de moeite ooit genomen om die diepte te doorgronden? Om die diepte, dat wat onder dat water is, waar te nemen voor wat het is? Met de nieuwsgierige ogen van een kind? Je verheugend op wat zich daar in volle schoonheid aan je ontvouwt?

Heb jij ooit diep in jouw water gekeken?

Nieuwsgierig naar hoeveel gelaagdheid, diepgang en rijkdom er ook in jou aanwezig is? Weet je dit al van jezelf en herken je jouw verlangen om meer van jouw diepgang in het licht te zetten en hierin vrijer te leven? Of blijf je de stille wateren om je heen bekijken als die andere soort, omdat jij nu eenmaal niet zo bent? De keuze is aan jou natuurlijk:-).

Wat je daar weerspiegeld ziet, gaat over jou (en mij).

Jouw rijkdom, jouw volheid. Mijn rijkdom, mijn volheid. Al die delen van jezelf waarin je niet eerder optimaal gespiegeld bent. Delen van jezelf die je als onwaar hebt weggezet. Delen van jou die zo puur en kwetsbaar zijn, waardoor je ze hebt willen beschermen.

Dankzij de kracht van stilte en door alsnog liefdevol ontmoet te worden, komen die diepe stukken in beweging en kun je meer heelheid gaan ervaren. Niet dat je daarvoor niet heel was, dat ben je natuurlijk altijd al!

Hierdoor verliezen stille wateren vanzelfsprekend hun diepe gronden niet. Wel komt er de vrijheid om stil water te laten kabbelen, te laten stromen en soms zelfs enthousiast een golf over het water te laten rollen om vervolgens weer prachtig stil water te zijn. Het is vergelijkbaar met in- en uitademen, iets wat vanzelf gaat. Zo reguleren we onszelf. Het maakt samen dat we leven; eb kan niet zonder vloed. Dus ook stil water beweegt, zoals een woeste zee soms kalm is.

Over Michelle van der Zee

When you're in the STILL point, everything around you reoganizes to match this still point. Healing happens. Nishant Matthews

Michelle van der Zee

Michelle is opgegroeid in IJmuiden aan Zee. De stormachtige jonge jaren van het leven hebben haar vormgegeven en de koers uitgezet. Ze is regelmatig tegen de stroom ingezwommen en in de diepte van de zee gedoken. Zo ontdekte ze vele facetten van zichzelf en de koers die past. Het kind dat ze toen was, is opgegroeid tot de vrouw die ze nu is. Ze woont samen met haar partner en dochter in Amsterdam. De zee uit haar jeugd draagt ze in haar hart, symbool voor wie wij in essentie zijn, als metafoor voor ons rijke innerlijke zijn.

Gedurende de afgelopen 10 jaar begeleidde ze mensen bij zelfontplooiing en bewustzijnsontwikkeling, vanuit The Respect Company; haar praktijk voor coaching, counseling, therapie en yoga. Meer over Michelle