Ze zit eigenlijk iets te dichtbij

Een wat oudere vrouw komt naast mij zitten aan de grote tafel bij mijn flexwerk-café. Ze kijkt wat voor zich uit en drinkt haar koffie. Maar weet je.. ze zit eigenlijk iets te dichtbij…

Ik ben me er goed van bewust en voel me wat ongemakkelijk. Na een tijdje sta ik op, klap mijn computertje dicht, doe mijn jas aan en vertrek.

Maar terwijl ik weg loop denk ik ‘eigenlijk klopt dit niet’. Het gevoel wat ik van deze dame kreeg was dat ze misschien wel om een praatje verlegen zat.. op zoek was naar een beetje contact.

Waar zit het ´m in dat ik me ongemakkelijk voel? Natuurlijk kan ik het wel recht praten. ik wilde immers gewoon even snel wat dossiers afronden en wat facturen versturen, dat mag toch?

Maar wat is er nou eigenlijk belangrijker??? Even contact maken met iemand die dat misschien wel heel hard nodig heeft is veel meer haptonomie dan mijn dossiers en facturen op dat moment….

Mijn eigen haptotherapeute was hier erg goed in. Zij stond / staat zo open voor contact. Ik weet 100% zeker dat zij een praatje met deze dame had gemaakt. Blijkbaar ben ik nog niet zo haptonomisch dat ik dat ook doe…

Gelukkig voel ik dat ik veel kan betekenen voor mijn cliënten maar ik heb duidelijk zelf ook nog veel te leren en ontwikkelen… Gelukkig maar!!!

 

Over Esther Molenaar

Esther Molenaar

Beweging is voor Esther erg belangrijk. Als kind ging ze al huppelend naar de balletles. Dans heeft een belangrijke motiverende rol gespeeld in haar leven, in de vorm van klassiek ballet, moderne dans, dansen op rollerskates en Vinyasa yoga.

Maar beweging is meer dan fysiek actief zijn. Het is ook een innerlijk proces, beweging in het leven, blijven groeien en jezelf ontwikkelen. Vanuit haar opleiding psychologie en haptotherapie, jarenlange werkervaring als loopbaanbegeleider van musici en artiesten, maar zeker ook persoonlijke ervaringen, draagt ze graag bij aan beweging terug naar de eigen unieke en vitale ik. Haar stijl van werken is jong, energiek en altijd met diepgang.

Over Esther Molenaar